• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juustoinen uunilohi

Juustoinen uunilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 138 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400glohta annospaloina (pakaste)
    • (1/4 tlsuolaa)
    • 1paprika

Juustokastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lohi sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Levitä lohipalat voideltuun vuokaan. Ripottele kalan päälle halutessasi suolaa.
  2. Kuutioi paprika ja levittele paprikat tasaisesti lohen päälle. Valmista juustokastike sulattamalla kattilassa ensin margariini. Lisää margariiniin joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hetki, mutta älä ruskista. Kaada sekaan kylmä maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon yrtit. Kaada kastike kalan päälle. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi peruna-parsasoseen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 138 kcal578 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja3,97 g
  • Rasvaa8,19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua