Broileri-fenkolikeitto
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (450 g) | tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 (400 g) | parsakaali tai |
2–3 (200 g) | Pirkka porkkanaa tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
n. 300 g | fenkolia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 l | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2–3 rkl | tai |
basilikaa tai persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 225 kJ / 54 kcal |
Rasva | 2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 1,9 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Ota broilerit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Ruskista broilerit parissa erässä öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paloittele kuorittu parsakaalin varsi ja kukinto pieniksi nupuiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Suikaloi kuoritut sipulit ja fenkoli. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia, fenkolia ja valkosipulia rasvassa paistokasarissa. Lisää porkkanat. Kaada kasariin vesi. Mausta suolalla, yrttiseoksella, laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Lisää broilerit. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää parsakaalin varret ja kukinnot. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia.
Lisää kasariin sitruunanmehu ja kaprikset. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua basilikaa tai persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.
Vinkki! Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset nokareella Pirkka sitruunapestoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,49/kpl0,75/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 0,74/kpl3,69/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Meira Yrttiseos Välimeren 9gHinta 0,95/kpl105,56/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,15/kpl32,86/kg
- Royal kapris 105/65 gHinta 2,35/kpl36,15/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(62 arviota)
- 30 - 60 min3,8(31 arviota)
- 30 - 60 min4,4(67 arviota)
- 30 - 60 min3,2(13 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min2,9(35 arviota)
- yli 60 min3,8(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
Arvostele resepti
- Annika4 vuotta sittenKeiton idea on hyvä, mutta resepti on todella mauton. Reilulla kädellä siis lisää mausteita.