• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammas-kaalikeitto

Lammas-kaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • n. 750gluullista tai
    • n. 500gluutonta lampaan- tai naudanlihaa annospaloina
    • n. 1lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 10maustepippuria
    • 2sipulia
    • 1(n. 1 kg)keräkaali
    • 2-3porkkanaa
    • 4-6perunaa
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane paloiteltu liha suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulit. Keitä liha hiljalleen kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu noin tunti lihapalojen koosta riippuen.
  2. Nosta kypsät lihapalat kattilasta ja irrota luut. Jos käytät luutonta lihaa, voit jättää lihapalat liemeen.
  3. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja viipaloidut porkkanat. Pane paloiteltu liha takaisin liemeen. Keitä noin viisitoista minuuttia.
  4. Lisää joukkoon kuoritut, lohkotut perunat ja keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja kaali ovat kypsiä. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos teet keiton talvikaalista, se vaatii pidemmän kypsennysajan kuin syys- ja kesäkaali. Talvikaalista irtoaa myös nestettä vähemmän kuin kesäkaalista. Kaalikeittoa voi keittää kerralla suuren annoksen, sillä sen voi hyvin pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 49,3 kcal206 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja2,65 g
  • Rasvaa2,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6