Lammas-kaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammas-kaalikeitto

Helppo ja herkullinen kaalikeitto lämmittää varmasti ja maistuu monelle.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 49,3 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • n. 750gluullista karitsan patalihaa
    • tai
    • n. 500gluutonta lampaanpaistia
    • n. 1lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 10maustepippuria
    • 2sipulia
    • 1(n. 1 kg)keräkaali
    • 2-3porkkanaa
    • 4-6perunaa
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane paloiteltu liha suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulit. Keitä liha hiljalleen kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu noin tunti lihapalojen koosta riippuen.
  2. Nosta kypsät lihapalat kattilasta ja irrota luut. Jos käytät luutonta lihaa, voit jättää lihapalat liemeen.
  3. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja viipaloidut porkkanat. Pane paloiteltu liha takaisin liemeen. Keitä noin viisitoista minuuttia.
  4. Lisää joukkoon kuoritut, lohkotut perunat ja keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja kaali ovat kypsiä. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos teet keiton talvikaalista, se vaatii pidemmän kypsennysajan kuin syys- ja kesäkaali. Talvikaalista irtoaa myös nestettä vähemmän kuin kesäkaalista. Kaalikeittoa voi keittää kerralla suuren annoksen, sillä sen voi hyvin pakastaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 49,3 kcal206 kJ
  • Proteiinia 4,09 g
  • Hiilihydraatteja2,65 g
  • Rasvaa2,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Santa Maria laakerinlehti 4g
    Santa Maria laakerinlehti 4g
    0,95/kpl237,50/kg
  • Pirkka maustepippuri jauhettu 17 g
    Pirkka maustepippuri jauhettu 17 g
    0,59/kpl34,71/kg
  • Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    1,25/kpl50,00/kg
  • Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    2,59/kpl76,18/kg
  • Sipuli
    Sipuli
    0,16/kpl1,39/kg
  • Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    1,99/kpl5,69/kg
  • Keräkaali
    Keräkaali
    1,61/kpl1,29/kg
  • Varhaiskaali Suomi kg
    Varhaiskaali Suomi kg
    2,11/kpl1,69/kg
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,95/kpl
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    1,90/kpl0,95/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    1,39/kpl
  • K-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kg
    K-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kg
    1,49/kpl0,75/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,19/kpl43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Emäntä29.9.2019

    Kaalikeitto onnistuu naudan soppalihastakin. Lapaa tai etuselkää.

  • Kaali ja hernekeittoa 7 litraa kerralla!4.10.2017

    Keittelen juuri kaalikeittoa lampaanlihasta , en ole koskaan tehnyt jauhelihasta koska tykkään , että se ei ole "oikeaa" kaalikeittoa. Keitän noin 7 litraa kerralla ja pakastan sopiviin rasioihin kerralla syötäväksi. Meitä on vain kaksi syöjää , joten on siinä joksikin aikaa valmista keittoa. Harvoin , kun tekee jaksaa kyllä keitellä koko lihasta.