Lammas-kaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammas-kaalikeitto

Helppo ja herkullinen kaalikeitto lämmittää varmasti ja maistuu monelle.

Ainekset

6 annosta
    • n. 750gluullista karitsan patalihaa
    • tai
    • n. 500gluutonta lampaanpaistia
    • n. 1lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 10maustepippuria
    • 2sipulia
    • 1(n. 1 kg)keräkaali
    • 2–3porkkanaa
    • 4–6perunaa
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane paloiteltu liha suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulit. Keitä liha hiljalleen kannen alla kypsäksi. Aikaa kuluu noin tunti lihapalojen koosta riippuen.
  2. Nosta kypsät lihapalat kattilasta ja irrota luut. Jos käytät luutonta lihaa, voit jättää lihapalat liemeen.
  3. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja viipaloidut porkkanat. Pane paloiteltu liha takaisin liemeen. Keitä noin viisitoista minuuttia.
  4. Lisää joukkoon kuoritut, lohkotut perunat ja keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja kaali ovat kypsiä. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos teet keiton talvikaalista, se vaatii pidemmän kypsennysajan kuin syys- ja kesäkaali. Talvikaalista irtoaa myös nestettä vähemmän kuin kesäkaalista. Kaalikeittoa voi keittää kerralla suuren annoksen, sillä sen voi hyvin pakastaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille21 arvostelua
  • Emäntä29.9.2019

    Kaalikeitto onnistuu naudan soppalihastakin. Lapaa tai etuselkää.

  • Kaali ja hernekeittoa 7 litraa kerralla!4.10.2017

    Keittelen juuri kaalikeittoa lampaanlihasta , en ole koskaan tehnyt jauhelihasta koska tykkään , että se ei ole "oikeaa" kaalikeittoa. Keitän noin 7 litraa kerralla ja pakastan sopiviin rasioihin kerralla syötäväksi. Meitä on vain kaksi syöjää , joten on siinä joksikin aikaa valmista keittoa. Harvoin , kun tekee jaksaa kyllä keitellä koko lihasta.