Kaali-ohralaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaali-ohralaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Käytä tässä kaallaatikossa riisin sijaan ohrasuurimoita. Helppo ja herkullista!
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
keräkaalia
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
400 g
 
 
nauta-sikajauhelihaa
tai
sika-nautajauhelihaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
5–6 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
rikottuja ohrasuurimoita (Elovena)
tai
3 rkl
 
siirappia
tai
2 tl
 
oreganoa tai meiramia
tai
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
344 kJ / 82 kcal
Rasva
3,8 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
7,1 g
josta sokereita
4,6 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.

Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g
    Hinta 2,79/kpl
    9,30/kg
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,39/kpl
    9,69/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu oregano 10g
    Hinta 1,59/kpl
    159,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23% 700g
    Hinta 6,45/kpl
    9,21/kg
  • Keräkaali Suomi
    Hinta n. 1,86/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    Enintään 2 kpl/asiakas
    5,98/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,75/kpl
  • Elovena rikottu täysjyväohrasuurimo 1 kg
    Hinta 2,65/kpl
    2,65/kg
  • Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimo 1 kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Pirkka oregano 6g
    Hinta 0,55/kpl
    91,67/kg
  • Meira Oregano 6g tölkki mauste
    Hinta 1,75/kpl
    291,67/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (79 arviota)

  • viivu
    10 kuukautta sitten
    Anonyymin kanssa samaa mieltä, kaalilaatikon pitää hymyillä uunissa pari tuntia, hiljaa hyvä tulee, eikä kolme ruokalusikallista siirappia mihinkään riitä!
  • anonyymi
    4 vuotta sitten
    Tuo kaalilaatikko ohrasuurimoilla on kyllä minulla ollut aina käytössä ja teen sen vielä kokonaisilla ohraryyneillä keitän niitä ensin vedessä, että alkaa alkukypsentäminen. Ja sitten kaalia ruskistan voissa sitten laitan nuo muut aineet ja vielä raakaa porkkanaa sekaan. Paistaa pitää uunissa, niin kauan, että kaalet ja ohraryynit on varmasti kypsiä ja kääntelen puolen tunnin välein, niin vielä paremmin kypsyy ja ruskistuu uunissa. Kyllä sitä pitää kypsentää vähintään se 2tuntia ei ihan vähässäajassa tule, mutta, jos valmistaa enemmän kerralla, niin voi syödä useammin sitä ja lämmittäessä aina vaan paranee. Aika on liian lyhyt joka ilmoitettu ohjeessa ei ole vielä valmista eikä kypsää.
  • Maria
    5 vuotta sitten
    Kuuluu vakioresepteihini. Sen verran olen tuunnanut ohjetta, että jauhelihaa maustan soijakastikkeella ja nesteeksi laitan liha- tai kasvislientä.