Kaali-ohralaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Käytä tässä kaallaatikossa riisin sijaan ohrasuurimoita. Helppo ja herkullista!
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 kg | keräkaalia tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
400 g | nauta-sikajauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
5–6 dl | vettä tai |
1 dl | rikottuja ohrasuurimoita (Elovena) tai |
3 rkl | siirappia tai |
2 tl | oreganoa tai meiramia tai |
voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 344 kJ / 82 kcal |
Rasva | 3,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 7,1 g |
josta sokereita | 4,6 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300gHinta 2,79/kpl9,30/kg
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Luomu oregano 10gHinta 1,59/kpl159,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23% 700gHinta 6,45/kpl9,21/kg
- Keräkaali SuomiHinta n. 1,86/kpl1,49/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Elovena rikottu täysjyväohrasuurimo 1 kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimo 1 kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka oregano 6gHinta 0,55/kpl91,67/kg
- Meira Oregano 6g tölkki mausteHinta 1,75/kpl291,67/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(856 arviota)
- yli 60 min4,0(103 arviota)
- yli 60 min4,6(34 arviota)
- 30 - 60 min3,7(46 arviota)
- yli 60 min4,3(25 arviota)
- yli 60 min3,7(82 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min4,1(425 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (79 arviota)
- viivu10 kuukautta sittenAnonyymin kanssa samaa mieltä, kaalilaatikon pitää hymyillä uunissa pari tuntia, hiljaa hyvä tulee, eikä kolme ruokalusikallista siirappia mihinkään riitä!
- anonyymi4 vuotta sittenTuo kaalilaatikko ohrasuurimoilla on kyllä minulla ollut aina käytössä ja teen sen vielä kokonaisilla ohraryyneillä keitän niitä ensin vedessä, että alkaa alkukypsentäminen. Ja sitten kaalia ruskistan voissa sitten laitan nuo muut aineet ja vielä raakaa porkkanaa sekaan. Paistaa pitää uunissa, niin kauan, että kaalet ja ohraryynit on varmasti kypsiä ja kääntelen puolen tunnin välein, niin vielä paremmin kypsyy ja ruskistuu uunissa. Kyllä sitä pitää kypsentää vähintään se 2tuntia ei ihan vähässäajassa tule, mutta, jos valmistaa enemmän kerralla, niin voi syödä useammin sitä ja lämmittäessä aina vaan paranee. Aika on liian lyhyt joka ilmoitettu ohjeessa ei ole vielä valmista eikä kypsää.
- Maria5 vuotta sittenKuuluu vakioresepteihini. Sen verran olen tuunnanut ohjetta, että jauhelihaa maustan soijakastikkeella ja nesteeksi laitan liha- tai kasvislientä.