• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaali-ohralaatikko

Kaali-ohralaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 85,2 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1kgkeräkaalia
    • 1sipuli
    • 400gPirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 5-6dlvettä
    • 1dlrikottuja ohrasuurimoita (Elovena)
    • 3rklsiirappia
    • 2tloreganoa tai meiramia
    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
  3. Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,2 kcal356 kJ
  • Proteiinia4,29 g
  • Hiilihydraatteja7,08 g
  • Rasvaa4,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23