Kaali-ohralaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaali-ohralaatikko

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 85,2 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1kgkeräkaalia
    • 1sipuli
    • 400gnauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 5-6dlvettä
    • 1dlrikottuja ohrasuurimoita (Elovena)
    • 3rklsiirappia
    • 2tloreganoa tai meiramia
    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
  3. Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,2 kcal356 kJ
  • Proteiinia4,29 g
  • Hiilihydraatteja7,08 g
  • Rasvaa4,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 46 arvostelua
  • anonyymiEilen

    Tuo kaalilaatikko ohrasuurimoilla on kyllä minulla ollut aina käytössä ja teen sen vielä kokonaisilla ohraryyneillä keitän niitä ensin vedessä, että alkaa alkukypsentäminen. Ja sitten kaalia ruskistan voissa sitten laitan nuo muut aineet ja vielä raakaa porkkanaa sekaan. Paistaa pitää uunissa, niin kauan, että kaalet ja ohraryynit on varmasti kypsiä ja kääntelen puolen tunnin välein, niin vielä paremmin kypsyy ja ruskistuu uunissa. Kyllä sitä pitää kypsentää vähintään se 2tuntia ei ihan vähässäajassa tule, mutta, jos valmistaa enemmän kerralla, niin voi syödä useammin sitä ja lämmittäessä aina vaan paranee. Aika on liian lyhyt joka ilmoitettu ohjeessa ei ole vielä valmista eikä kypsää.

  • Maria14.12.2017

    Kuuluu vakioresepteihini. Sen verran olen tuunnanut ohjetta, että jauhelihaa maustan soijakastikkeella ja nesteeksi laitan liha- tai kasvislientä.