Sieni-kaalikääryleet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sieni-kaalikääryleet

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Itse tehdyt sieni-kaalikääryleet vaativat aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Täytteenä on jauhelihaa, suppilovahveroita ja ohraa.

    Ainekset

    5–6 annosta
    n. 1,8 kg
     
    valkokaalia tai kaalikäärylekaalia
    tai
    n. 3 l
     
    vettä
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai

    Täyte

    3/4 dl
     
    rikottuja ohrasuurimoita
    tai
    1 (150 g)
     
    sipuli
    tai
    n. 1 l (n. 200 g)
     
    tuoreita suppilovahveroita
    tai
    1 rkl
     
    öljyä tai voita
    tai
    1 rs (400 g)
     
     
    nauta-sikajauhelihaa
    tai
    sika-nautajauhelihaa
    tai
    1 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 tl
     
    meiramia
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    n. 3/4 dl
     
    siirappia
    tai
    n. 50 g
     
    tai

    Lisäksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    880 kJ / 210 kcal
    Rasva
    12,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6,1 g
    Hiilihydraatit
    15,2 g
    josta sokereita
    12,2 g
    Proteiini
    7,7 g
    Suola
    1,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiehauta vesi korkeareunaisessa kattilassa. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaalia noin 10–15 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet varovasti yksitellen niiden kypsyttyä ja levitä leikkuulaudalle. Jatka keittämistä, kunnes kaikki lehdet ovat kypsiä. Leikkaa lehtiruodin kohta tarvittaessa ohuemmaksi.

    Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna puhdistetut sienet. Paista sieniä, kunnes niistä enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipuli. Kuullota pari minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kulhossa keskenään raaka jauheliha, ohrasuurimot, sipuli-sieniseos, kerma ja muna. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.

    Nosta jokaiselle lehdelle 2–3 rkl täytettä ja kääri tiukaksi umpinaiseksi kääryleeksi.

    Nosta kääryleet voideltuun vuokaan tai uunipellille vieri viereen. Valuta siirappia ja lisää voinokareita kääryleiden päälle.

    Paista aluksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Paista vielä noin 1 tunti. Valele kääryleitä paistoliemellä muutamia kertoja paiston aikana. Kallista vuokaa tai uunipeltiä hieman, jotta paistoliemi valuu nurkkaan ja sitä on helpompi lusikoida kääryleiden päälle. Voit peittää kääryleet tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella ja hauduttaa vielä pidempäänkin. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai -survosta.

    Vinkki! Korvaa puolet jauhelihasta hirvenjauhelihalla. Kaalista jää hieman sisustaa yli, koska lehdet ovat liian pieniä käärittäviksi. Hienonna kaalin sisus ja tarjoa se esimerkiksi Pirkka maapähkinä-kookoskastikkeen kanssa lisäkkeenä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka puolukkahillo 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
      Hinta 13,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (18 arviota)

    • Lakto-ovovegetaristi
      1 vuosi sitten
      Soijarouhetta voi laittaa sienien lisäksi ja pelkät sienetkin keitettyjen ohrasuurimoiden lisäksi sopii täytteeksi.
    • Ei
      1 vuosi sitten
      Miksi jauheliha? Mitä tilalle, jos haluaa kasvisversion? Myös nimessä voisi mainita jauhelihan; nämä eivät ole sieni-kaalikääryleitä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Hei, kääryleisiin voi halutessaan käyttää myös esimerkiksi vegejauhelihaa.