• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-kaalikääryleet

Itse tehdyt sieni-kaalikääryleet vaativat aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Täytteenä on jauhelihaa, suppilovahveroita ja ohraa.
Sieni-kaalikääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (290g)

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 1,8kgvalkokaalia tai kaalikäärylekaalia
    • n. 3lvettä
    • 2tlsuolaa

Täyte

    • 3/4dlrikottuja ohrasuurimoita
    • 1(150 g)sipuli
    • n. 1l(n. 200 g)tuoreita suppilovahveroita
    • 1rklöljyä tai voita
    • 1pkt(400 g)Pirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1dlkuohukermaa
    • 1kananmuna
    • 2tlmeiramia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi korkeareunaisessa kattilassa. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaalia noin 10-15 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet varovasti yksitellen niiden kypsyttyä ja levitä leikkuulaudalle. Jatka keittämistä, kunnes kaikki lehdet ovat kypsiä. Leikkaa lehtiruodin kohta tarvittaessa ohuemmaksi.
  2. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna puhdistetut sienet. Paista sieniä, kunnes niistä enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipuli. Kuullota pari minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kulhossa keskenään raaka jauheliha, ohrasuurimot, sipuli-sieniseos, kerma ja muna. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta jokaiselle lehdelle 2-3 rkl täytettä ja kääri tiukaksi umpinaiseksi kääryleeksi.
  4. Nosta kääryleet voideltuun vuokaan tai uunipellille vieri viereen. Valuta siirappia ja lisää voinokareita kääryleiden päälle.
  5. Paista aluksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Paista vielä noin 1 tunti. Valele kääryleitä paistoliemellä muutamia kertoja paiston aikana. Kallista vuokaa tai uunipeltiä hieman, jotta paistoliemi valuu nurkkaan ja sitä on helpompi lusikoida kääryleiden päälle. Voit peittää kääryleet tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella ja hauduttaa vielä pidempäänkin. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai -survosta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa puolet jauhelihasta hirvenjauhelihalla. Kaalista jää hieman sisustaa yli, koska lehdet ovat liian pieniä käärittäviksi. Hienonna kaalin sisus ja tarjoa se esimerkiksi Pirkka maapähkinä-kookoskastikkeen kanssa lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2