Hyppää sisältöön
Jauheliha-punakaalilaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-punakaalilaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Punajuurella höystetty jauheliha-punakaalilaatikko jauhelihalaatikko on perinteisen kaalilaatikon punainen muunnos.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • n. 1 kg pienehkö punakaali
  • 200 g Pirkka kokonaisia punajuuria mausteliemessä
  • 1 dl Pirkka sipulikuutiota (pakaste)
  • 1 rs (400 g) sika-nautajauhelihaa
  • 1 1/2 rkl öljyä
  • 1 1/2 rkl siirappia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 3–3 1/2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio

Ravintosisältö

  • Energia
    368 kJ / 88 kcal
  • Rasva
    5,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,9 g
  • Hiilihydraatit
    4,5 g
  • josta sokereita
    4,2 g
  • Proteiini
    4,4 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kaalista kova kantaosa. Suikaloi kaali.
  2. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
  3. Kuullota sipuli öljytilkassa tilavassa kasarissa. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmennyt. Kumoa kaali voideltuun uunivuokaan (34 cm x 24 cm) ja lisää punajuurisose.
  4. Ruskista jauheliha kasarissa ja mausta siirapilla, timjamilla, rosmariinilla ja suolalla. Kumoa kypsänä vuokaan kaali-punajuuriseoksen joukkoon.
  5. Keitä kattilassa vedestä ja lihaliemikuutiosta liemi ja sekoita se vuokaan.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (101 arviota)

  • Mummo-65
    1 vuosi sitten
    Huippuhyvää! Ei ois malttanut lopettaa syömistä ollenkaan 😁 Lisäsin mukaan myös porkkanaa.
  • Kirsi
    1 vuosi sitten
    Leivinuunissa paistettu. Punajuuren jätin pois. Maistuu.
  • Aw
    1 vuosi sitten
    Saisiko vielä mm kaalin kypsyttämisessä käytetyn ajan
  • säästeliäs
    4 vuotta sitten
    Paljonkohan tässä olisi kaloreita ?Siirappia en tosin laittaisi.
  • Henna
    4 vuotta sitten
    Tämä oli hyvää ja täyttävää. Ohjeessa olevia mausteita laitoin vähän reilummin ja lisäsin vielä meiramia. Kiitos ohjeesta!
  • Tinde
    4 vuotta sitten
    Yllättävän hyvä ja varmaan myös tosi terveellistä. Nestettä kun lisää niin olis ehkä hyvä laittaa mukaan riisiä tai jotain mikä imuroi ylimääräistä nestettä. Tykkään myös chilistä, lisäsin vähän chiliä ja maut tulivat hyvin esiin, myös pieni potku.
  • Mummeli
    6 vuotta sitten
    Tein tänään ja oli hyvää. Tosin ei ollut jauhelihaa, mutta laitoin pieneksi silputtuja broilersuikaleita. Lisäksi laitoin kaksi kananmunaa ja riisiä vajaan desin. Nestettä lisäsin myös. Mausteita mitä hyllystä löytyi, paprikajauhetta, currya, mustapippuria esim. On maukasta, teen toistekin.
  • Henna
    6 vuotta sitten
    Samoin kävi täälläkin, yllätyin kun tulikin punajuurta mukaan. Onneksi löytyi jääkaapista, joten pilkoin pieniksi kuutioiksi joukkoon. Herkullista oli, kun lisäsin vielä vähän siirappia ennenkuin laitoin uuniin.
  • Iina
    6 vuotta sitten
    Tänään Syrjäsen videossa ei kyllä näytetty,että laitettiin ruokaan punajuuria! Lisäksi toivoisin että sanottaisiin ääneen mitä mausteita ruokaan laitetaan...ei välttämättä ehdi nähdä mitä maustepussin kyljessä lukee. No nyt minulla on kaupasta haettu punakaali ja jauheliha mutta punajuuri puuttuu!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Iina, reseptin voi tehdä myös ilman punajuurta videon mukaisesti. Välitän palautteesi eteenpäin.
  • Nocigar
    6 vuotta sitten
    Maku jäi hieman laimeaksi. Monessa punakaalilaatikko-ohjeessa soijaa ja pippuria, voisi toimia tässäkin.