Omenaiset kaalikääryleet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenaiset kaalikääryleet

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Omena tuo ohraisiin ja lihaisiin kääryleisiin lisää hapokkuutta ja uutta makua helposti. Kääryleet sopivat hyvin pakastettaviksi.

    Ainekset

    6 annosta
    n. 1 1/2 kg
     
    valkokaalia
    tai
    n. 2 l
     
    vettä
    tai
    n. 1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Täyte

    3/4 dl
     
    rikottuja ohrasuurimoita
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    2
     
    omenaa
    tai
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    meiramia
    tai

    Pinnalle

    n. 1/2 dl
     
    siirappia
    tai
    30 g
     
    tai

    Lisäksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    466 kJ / 112 kcal
    Rasva
    3,8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,8 g
    Hiilihydraatit
    11,6 g
    josta sokereita
    8,1 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiehauta vesi isossa kattilassa. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi, noin 15 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet varovasti yksitellen niiden kypsyttyä ja levitä leikkuulaudalle. Jatka keittämistä kunnes kaikki lehdet ovat kypsiä.

    Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja valuta hyvin. Kuori ja hienonna sipuli ja omenat. Kuullota ne kevyesti rasvassa paistinpannussa. Sekoita kulhossa keskenään raaka jauheliha, ohrasuurimot, omena, sipuli ja muna. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.

    Leikkaa lehtiruodin kohta tarvittaessa ohuemmaksi. Nosta jokaiselle lehdelle 2–3 rkl täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi.

    Nosta kääryleet voideltuun vuokaan vieri viereen. Valuta siirappia ja lisää muutama voinokare kääryleiden päälle. Paista aluksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele kääryleitä välillä paistoliemellä ja paista vielä 45 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon kanssa ja esimerkiksi ohrasuurimoiden ja vihreän salaatin kanssa.

    Vinkki! Kääryleet sopivat hyvin pakastettaviksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka puolukkahillo 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (11 arviota)