• Erityisruokavaliot

Kasvistäytteiset kaalikääryleet

Kasvistäytteiset kaalikääryleet
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1noin 1,5 kgiso kaali

Täyte:

    • 1dlpuuroriisiä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 4dlvettä
    • 700gjuuressuikaleita esim. porkkana, palsternakka, re
    • 2sipulia kuutioina
    • 0,5dlruokaöljyä
    • 6valkosipulinkynttä murskattuna
    • 2kananmunaa
    • noin 3 dl silputtua,kypsää kaalia
    • suolaa
    • jauhettua valkopippuria
    • valkosipulista yrttimaustesekoitusta
    • basilikaa
    • meiramia

Pinnalle:

    • voi- tai margariininokareita
    • siirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Koverra kaalista kova kantaosa pois. Keitä kaali isossa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Irrota lehtiä sitä mukaa kun ne kypsyvät. Laita kaalinlehdet valumaan talouspaperin tai puhtaan pyyheliinan päälle.
  3. Täyte: Keitä riisiä kasvisliemessä noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Jos keitinlientä on vielä jäljellä siivilöi se pois.
  4. Pehmitä kasvisuikaleet ja sipulikuutiot kasviöljyssä.
  5. Hienonna kaalin kypsä sydänosa.
  6. Yhdistä kaikki täytteeen ainekset ja sekoita kunnolla.
  7. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri kääryleiksi.
  8. Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun. Laita muutamia rasvanokareita ja valuta siirappia kääryleiden päälle.
  9. Kypsennä 250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Alenna lämpötila 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielö noin tunnin, puolentoista verran. 10. Valele kääryleitä paistumisen aikana uunipannuun valuneella nesteellä. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille