Syksyn kaali-jauhelihapata
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Syksyn kaali-jauhelihapata maistuu myös muina vuodenaikoina. Padan hautuessa voit vaikka valmistaa jälkiruoan.
- Laktoositon
Ainekset
5 annosta
800 g | keräkaalia tai |
3–4 (n. 250 g) | porkkanaa tai |
2–3 dl | vettä tai |
2 rkl | lihafondia tai |
1/2 pkt (à 170g) | tai |
1 (150 g) | sipuli tai |
2–3 rkl | öljyä tai |
400–500 g | naudan jauhelihaa tai |
1 tl | meiramia tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
persiljaa tai | |
puolukkahilloa tai | |
(smetanaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 464 kJ / 111 kcal |
Rasva | 8 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise keräkaali ja poista kanta. Leikkaa suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa noin kolmen litran kattilaan vesi ja kuumenna. Kun vesi on kiehahtanut, lisää lihafondi, kaalisuikaleet ja porkkanaviipaleet. Anna hautua kannella peitettynä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Suikaloi pekoni. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Ruskista pekoni ja sipulilohkot kuumassa pinnoitetussa paistinpannussa ja lisää hautuvaan kaalipataan.
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Lisää pataan. Mausta meiramilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla. Anna hautua vielä noin viisi minuuttia.
Koristele kaali-jauhelihapata hienonnetulla persiljalla. Tarjoa puolukkahillon ja halutessasi smetanan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(18 arviota)
- 30 - 60 min3,7(203 arviota)
- 30 - 60 min4,8(25 arviota)
- yli 60 min3,9(94 arviota)
- 30 - 60 min4,0(67 arviota)
- yli 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min3,5(69 arviota)
- 30 - 60 min2,7(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (98 arviota)
- Dega5 kuukautta sittenMeneekö tähän oikeasti vain pari desiä vettä
- Jaakko7 kuukautta sittenNo maanri, se juurikin näin
- maanri3 vuotta sittenturhaa rasvanrasvan käyttöä. minkään jauhelihan paistamiseen ei tarvita ylimääräisiä rasvoja. sellaisenaan vain pannuu