LammaskaaliReseptin takana kumppani

Lammaskaali

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pitkään haudutettu lammaskaali on kaiken vaivan väärtti. Tarjoa lammaskaali keitettyjen perunoiden kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
500 g
 
kaalia
tai
1
 
sipuli
tai
1
 
porkkana
tai
25 g
 
voita
tai
1 kg
 
luullista karitsan patalihaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
valkopippuria
tai
8
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 1/2 tl
 
sinappijauhetta
tai
2 tl
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 680 kJ / 402 kcal
Rasva
30,3 g
josta tyydyttynyttä
13,3 g
Hiilihydraatit
7,2 g
josta sokereita
7 g
Proteiini
24,4 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi.

Kuumenna padassa puolet voista. Nosta kaalit, sipulit ja porkkanat pataan. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan laiskistuneet. Älä päästä palamaan.

Kuumenna pannulla loppu voi. Ruskista lihat joka puolelta ahkerasti käännellen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta lihat pataan kaalien päälle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja kaada pataan.

Lisää pataan mustapippurit sekä keskenään sekoitettu sokeri ja sinappijauhe. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 tuntia. Sekoita toisinaan varovasti käännellen. Tarkista samalla, ettei neste ole haihtunut liikaa. Lammaskaalissa riittää, että vettä on padan pohjalla muutaman sentin paksuudelta. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää vetää.

Viimeistele lammaskaali hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Halutessasi voit haudutuksen puolivälissä nostaa lihat pois padasta ja poistaa niistä luut.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Golden mustard sinappijauho 1kg tanskalainen
    Hinta 23,95/kpl
    23,95/kg
  • Keräkaali Suomi
    Hinta n. 1,86/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Hinta 2,19/kpl
    1,10/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,15/kpl
    63,24/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Colman's sinappijauhe 100 g
    Hinta 4,15/kpl
    41,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (44 arviota)

  • Klaus
    1 vuosi sitten
    "LAISKISTUA" on hyvä termi
  • kassiopeija ,Lammaskaali on todella herkku-
    1 vuosi sitten
    Lmmasta voi voi lisätä myös luuttomana, jolloin padasta tulee lihaisempi, ja myös maukkaampi.
  • Juomari
    1 vuosi sitten
    Enpä tiennyt tätä ennen, että kasviksetkin voivat paistettaessa laiskistua.
  • singo
    5 vuotta sitten
    lammaskaali on tosi , tosi hyvää