LammaskaaliReseptin takana kumppani

Lammaskaali

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Pitkään haudutettu lammaskaali on kaiken vaivan väärtti. Tarjoa lammaskaali keitettyjen perunoiden kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
500 g
 
kaalia
tai
1
 
sipuli
tai
1
 
porkkana
tai
25 g
 
voita
tai
1 kg
 
luullista karitsan patalihaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
valkopippuria
tai
8
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 1/2 tl
 
sinappijauhetta
tai
2 tl
 
persiljaa
tai

Valmistus

yli 60 min
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi.
Kuumenna padassa puolet voista. Nosta kaalit, sipulit ja porkkanat pataan. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan laiskistuneet. Älä päästä palamaan.
Kuumenna pannulla loppu voi. Ruskista lihat joka puolelta ahkerasti käännellen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta lihat pataan kaalien päälle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja kaada pataan.
Lisää pataan mustapippurit sekä keskenään sekoitettu sokeri ja sinappijauhe. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 tuntia. Sekoita toisinaan varovasti käännellen. Tarkista samalla, ettei neste ole haihtunut liikaa. Lammaskaalissa riittää, että vettä on padan pohjalla muutaman sentin paksuudelta. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää vetää.
Viimeistele lammaskaali hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Halutessasi voit haudutuksen puolivälissä nostaa lihat pois padasta ja poistaa niistä luut.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200g
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Colman's sinappijauhe 100 g
    Hinta 4,45/kpl
    44,50/kg
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Keräkaali
    Hinta n. 1,81/kpl
    1,29/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,15/kpl
    1,15/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (50 arviota)

  • Mikko Härö
    2 kuukautta sitten
    Aivan erinomainen resepti. Ainakin karitsanlavasta tehtynä.
  • Elena
    2 kuukautta sitten
    Kysymys reseptiikasta: mielestäni ei voi laittaa merkintä "maidoton", jos ruoan valmistuksessa käytetään VOITA ohjeen mukaan.
  • Pohjamummo
    9 kuukautta sitten
    On hyvvee, tätä on syöty lapsuudesta mummo aikaan. Suosittele kaikille nyt vaan pitää uskaltaa alkaa tekemään. Itse tee vanhalla perinne ohjeella.
  • Klaus
    2 vuotta sitten
    "LAISKISTUA" on hyvä termi
  • kassiopeija ,Lammaskaali on todella herkku-
    2 vuotta sitten
    Lmmasta voi voi lisätä myös luuttomana, jolloin padasta tulee lihaisempi, ja myös maukkaampi.
  • Juomari
    2 vuotta sitten
    Enpä tiennyt tätä ennen, että kasviksetkin voivat paistettaessa laiskistua.
  • singo
    6 vuotta sitten
    lammaskaali on tosi , tosi hyvää