Lammaskaali
Pitkään haudutettu lammaskaali on kaiken vaivan väärtti. Tarjoa lammaskaali keitettyjen perunoiden kanssa.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 500gkaalia
- 1sipuli
- 1porkkana
- 25gvoita
- 1kgluullista karitsan patalihaa
- 1tlsuolaa
- 1/4tlvalkopippuria
- 8mustapippuria
- 1rklsokeria
- 1 1/2tlsinappijauhetta
- 2tlpersiljaa
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi.
- Kuumenna padassa puolet voista. Nosta kaalit, sipulit ja porkkanat pataan. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan laiskistuneet. Älä päästä palamaan.
- Kuumenna pannulla loppu voi. Ruskista lihat joka puolelta ahkerasti käännellen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta lihat pataan kaalien päälle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja kaada pataan.
- Lisää pataan mustapippurit sekä keskenään sekoitettu sokeri ja sinappijauhe. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa poreillen 2-3 tuntia. Sekoita toisinaan varovasti käännellen. Tarkista samalla, ettei neste ole haihtunut liikaa. Lammaskaalissa riittää, että vettä on padan pohjalla muutaman sentin paksuudelta. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää vetää.
- Viimeistele lammaskaali hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Halutessasi voit haudutuksen puolivälissä nostaa lihat pois padasta ja poistaa niistä luut.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
lammaskaali on tosi , tosi hyvää