LammaskaaliReseptin teki kumppani

Lammaskaali

Pitkään haudutettu lammaskaali on kaiken vaivan väärtti. Tarjoa lammaskaali keitettyjen perunoiden kanssa.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 500gkaalia
    • 1sipuli
    • 1porkkana
    • 25gvoita
    • 1kgluullista karitsan patalihaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlvalkopippuria
    • 8mustapippuria
    • 1rklsokeria
    • 1 1/2tlsinappijauhetta
    • 2tlpersiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi.
  2. Kuumenna padassa puolet voista. Nosta kaalit, sipulit ja porkkanat pataan. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan laiskistuneet. Älä päästä palamaan.
  3. Kuumenna pannulla loppu voi. Ruskista lihat joka puolelta ahkerasti käännellen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta lihat pataan kaalien päälle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja kaada pataan.
  4. Lisää pataan mustapippurit sekä keskenään sekoitettu sokeri ja sinappijauhe. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa poreillen 2-3 tuntia. Sekoita toisinaan varovasti käännellen. Tarkista samalla, ettei neste ole haihtunut liikaa. Lammaskaalissa riittää, että vettä on padan pohjalla muutaman sentin paksuudelta. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää vetää.
  5. Viimeistele lammaskaali hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Halutessasi voit haudutuksen puolivälissä nostaa lihat pois padasta ja poistaa niistä luut.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua