• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KääretorttuReseptin teki kumppani

Kääretorttu

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta
    • 6kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja

täyte:

    • 1 1/2dlkiinteää omenahilloa
    • 1dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2tljauhettua kanelia
    • 1/2dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Levitä rypsiöljyllä voideltu leivinpaperi uunipellin päälle.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen joukkoon.
  5. Kaada taikina pelille ja paista uunissa noin 7 minuuttia.
  6. Pane leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sen päälle sokeria.
  7. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
  8. Levitä omenahillo kääretorttulevylle.
  9. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, kaneli ja sokeri hyvin vatkaten joukkoon.
  10. Levitä täyte omenahillon päälle.
  11. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen.
  12. Kääri leivinpaperi tiiviisti tortun ympärille ja kääri rulla vielä folioon.
  13. Pane jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista. Nauti hyvän kahvin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua