Kääretorttukakku
Kesän hauskin kakku valmistetaan mustikkatäytteisistä kääretortuista. Kääretorttukakku koristellaan tuoreilla marjoilla. Noin 1,50€/annos*
- 18 annosta
- yli 60 min
Ainekset
18 annosta
Kääretorttupohjat
- 3dlruokosokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlperunajauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Täyte
- 1tlk(3,3 dl)Valio kuohukermaa, laktoositon
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 2/3rs(à 300 g)Pirkka pensasmustikoita
Kuorrutus
- 1tlk(3,3 dl)Valio kuohukermaa
- 1ps(10 g)Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Koristeluun
- 1/3rs(à 300 g)Pirkka pensasmustikoita
- 1rs(125 g)Pirkka punaherukoita
- 1rs(125 g)Pirkka karhunvatukoita
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen. Jaa taikina leivinpaperien päälle uunipelleille. Paista 6-8 minuuttia yksi kerrallaan.
- Kumoa kypsät pohjat sokeroidulle leivinpapereille. Irrota paistopaperit torttujen pinnalta. Anna jäähtyä leivinpaperilla peitettynä.
- Huuhtele ja kuivaa pensasmustikat täytettä varten. Leikkaa isot pensasmustikat puoliksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustot hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon vadelma-mustikkahillo ja pensasmustikat.
- Jaa täyte kääretorttupohjille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa tortut pitkän sivun suuntaisesti ja kääri ne tiukasti leivinpaperiin. Nosta jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Leikkaa kääretortuista 7 cm levyisiä paloja ja painele ne tiiviisti vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä vuoka huolellisesti muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
- Huuhtele ja kuivaa koristeeksi tulevat marjat.
- Vatkaa kuorrutukseen tuleva kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää Cream Fix -jauhe ja vaahdota kestäväksi vaahdoksi.
- Nosta kakku jääkaapista, poista kelmu ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä lastan avulla kerma kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku jäljelle jääneillä pensasmustikoilla, punaherukkatertuilla ja karhunvatukoilla.
Tiesitkö että...
Cream Fix -jauheen ansiosta kakun kuorrutus pysyy hyvänä eikä valu. Voit myös valmistaa kääretorttupohjat käyttämällä kiertoilmatoimintoa. Paista silloin pohjat 200 asteessa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi