Mansikka-jäätelökakku
Raikas kesäinen mansikka-jäätelökakku saa makua sitruunaisesta jäätelöstä. Kakun voit valmistaa etukäteen pakastimeen. Noin 1,30€/annos*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1 1/2dlsokeria
- 4rklPirkka perunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
Täyte
- 1pkt(1 l)Ingman Smoothie sitruuna-jäätelöä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 2rklsokeria
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen, pakastuksen kestävä, vuoka leivinpaperilla.
- Leikkaa kääretorttupohja puoliksi ja nosta toinen puolikas vuoan pohjalle. Viipaloi jäätelö pohjan päälle ja paina toinen kakkupohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
- Huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Kuori pistaasit ja rouhi ne veitsellä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Levitä kermaseos kakun päälle ja asettele pinnalle mansikat. Lisää lopuksi rouhitut pistaasit.
- Voit vielä pakastaa kakun tai tarjoa se heti.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Kommentoi