Mansikka-jäätelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-jäätelökakku

Raikas kesäinen mansikka-jäätelökakku saa makua sitruunaisesta jäätelöstä. Kakun voit valmistaa etykäteen pakastimeen. Noin 1,30€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, pakastuksen kestävä, vuoka leivinpaperilla.
  3. Leikkaa kääretorttupohja puoliksi ja nosta toinen puolikas vuoan pohjalle. Viipaloi jäätelö pohjan päälle ja paina toinen kakkupohja kanneksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
  4. Huuhtele mansikat, poista kanta ja viipaloi. Kuori pistaasit ja rouhi ne veitsellä.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Levitä kermaseos kakun päälle ja asettele pinnalle mansikat. Lisää lopuksi rouhitut pistaasit.
  6. Voit vielä pakastaa kakun tai tarjoa se heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille