
Kahvikaisan omenapiirakka
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Leivo mehevän murea piirakkataikina ja asettele päälle kahvissa marinoidut omenaviipaleet. Viimeistele kermaviilipohjaisella täytteellä ja nauti piirakka lämpimänä.
Ainekset
annosta
4 | isoa omenaa tai |
2 dl | vahvaa kahvia tai |
1 rkl | fariinisokeria tai |
Pohja | |
---|---|
200 g | voita tai margariinia tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | perunajauhoja tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Päälle | |
1 dl | kermaviiliä tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | vahvaa kahvia tai |
3/4 dl | fariinisokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja viipaloi omenat kahvi-fariinisokeriseokseen maustumaan. Tee sillä aikaa piirakan pohja.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun halkaisijaltaan 30 cm:n piirakkavuokaan. Nostele maustuneet omenaviipaleet liemestä pohjan päälle järjestykseen.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.
Sekoita kermaviili, muna, kahvi (voi ottaa omenoiden maustumisliemestä), fariinisokeri ja vanilliinisokeri. Kaada seos omenoiden päälle ja paista vielä 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min3,1(22 arviota)
- yli 60 min4,7(14 arviota)
- 30 - 60 min4,0(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- yli 60 min3,9(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (28 arviota)