• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Nektariinipiirakka

Nektariinipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 232 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai margariinia
    • 1dlsokeria
    • 1muna
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1rklsitruunanmehua

Täyte

    • 4kpl(noin 600 g)nektariineja
    • 2munaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklperunajauhoja
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlk(200 g)kermaviiliä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää mantelilastut ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sekä sitruunanmehu. Levitä taikina voidellun vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Halkaise nektariinit, poista kivet ja lado puolikkaat taikinapohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon perunajauhot, vanilliinisokeri ja kermaviili. Kaada seos vuokaan nektariinien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Tarjoa nektariinipiirakka vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 232 kcal970 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille