Omena-rosmariinikeikauskakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Vuokaan | |
---|---|
50 g | voita tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
3–4 (n. 600 g) | hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold) tai |
1/2 tl | rosmariinia tai |
Taikina | |
150 g | voita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Lisäksi | |
1 tlk (2 dl) | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 202 kJ / 287 kcal |
Rasva | 15,1 g |
josta tyydyttynyttä | 9,3 g |
Hiilihydraatit | 34,1 g |
josta sokereita | 24,8 g |
Proteiini | 3,1 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) reunat kevyesti rasvalla ja levitä loppu rasva reiluksi kerrokseksi pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti vuoan pohjalle.
Kuutioi pestyt (kuoritut) omenat ja levitä ne vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Ota vuoka uunista. Ripottele rosmariini ja levitä taikina omenoiden päälle.
Pane vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Keikauskakkuun sopivat myös pakastetut raparperit.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Fazer Aito vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dl gluteenitonHinta 1,75/kpl7,00/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,55/kpl1,55/l
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Flora Vanilla vispautuva vaniljakastike 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl9,16/l
- Valio vaahtoutuva vaniljak 9% 2,5dl laktoositonHinta 2,49/kpl9,96/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pingviini jäätelö 1L Wanhan Ajan vaniljaHinta 2,49/kpl4,61/kg
- Jymy Luomujäätelö 500ml VaniljaHinta 6,55/kpl13,10/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,6(99 arviota)
- 30 - 60 min4,3(40 arviota)
- yli 60 min4,0(89 arviota)
- 30 - 60 min3,9(928 arviota)
- 30 - 60 min4,0(30 arviota)
- 30 - 60 min4,3(89 arviota)
- 30 - 60 min3,8(20 arviota)
Arvostele resepti
- Keijukainen30 päivää sittenLeipäsiirappi käy mainiosti pohjaan voiseoksen päälle, noin puoli desilitraa. Taikinaan puolet vähemmän sokeria riittää mainiosti.