• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omena-rosmariinikeikauskakku

Omena-rosmariinikeikauskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 annosta

Vuokaan

    • 50gvoita
    • 1dlfariinisokeria
    • 3-4(n. 600 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1/2tlrosmariinia

Taikina

    • 150gvoita
    • 2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) reunat kevyesti rasvalla ja levitä loppu rasva reiluksi kerrokseksi pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti vuoan pohjalle.
  2. Kuutioi pestyt (kuoritut) omenat ja levitä ne vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  4. Ota vuoka uunista. Ripottele rosmariini ja levitä taikina omenoiden päälle.
  5. Pane vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keikauskakkuun sopivat myös pakastetut raparperit.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille