• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenakakku

Omenakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 palaa
  • yli 60 min
  • 263 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 palaa

Kuorrutus

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta omenat hienoksi raasteeksi.
  2. Lisää jauhoseos taikinaan omenaraasteen ja mehun kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.
  4. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto hyvin sekoittaen ja lisää omenamehu, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kuorruta jäähtynyt kakku ja ripottele vielä koristeeksi kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 263 kcal1 100 kJ
  • Proteiinia4,11 g
  • Hiilihydraatteja32,1 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua