Kala-äyriäisvartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kala-äyriäisvartaat

Yhdistä näyttäviin ja maukkaisiin vartaisiin eri kaloja ja äyriäisiä. Kala-äyriäisvartaat grillaantuvat hetkessä.

  • 10 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

10 kpl
    • 500gPirkka grilliananasta
    • 1pkt(150 g)Pirkka kampasimpukoita (pakaste)
    • 225gtuoretta vihreää parsaa
    • 200gtuoretta tonnikalaa (MSC)
    • 200glohifileetä

Valelukastike

    • 1iso valkosipulinkynsi
    • 1dlananasmehua
    • 1(n. 2 rkl)limetin puristettua mehua
    • 1 1/2rklsokeria
    • 1rkltuoretta korianteria hienonnettuna
    • 1/2rklseesamiöljyä
    • 1/4tlchilihiutaleita

Lisäksi

    • 5puista pitkää grillivarrastikkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa varrastikut kahtia ja pane ne veteen likoamaan.
  2. Leikkaa ananas reiluiksi kuutioiksi.
  3. Sulata kuningaskatkaravut ja kampasimpukat pakkausten ohjeiden mukaan. Poista sulatetuista ravuista kuoret, päät ja suolet tai jätä halutessasi paikoilleen, jolloin liha pysyy grillatessa mehevämpänä.
  4. Poista parsoista puumainen kantaosa napsauttamalla. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja sipaise parsojen pintaan hieman öljyä.
  5. Leikkaa tonnikala ja lohi 2 cm x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  6. Pujota kaikki ainekset vuorotellen varrastikkuihin ja jätä sivuun.
  7. Valmista valelukastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita keskenään kaikki marinadin ainekset.
  8. Ota erikseen 1/3 valelukastiketta. Grillaa vartaat kypsiksi molemmin puolin grilliparilalla ja valele vartaita kastikkeella. Tarjoa säästetty valelukastike vartaiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu