Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Paistetut kampasimpukat tarjotaan paahdettujen miniluumutomaattien ja keväisen parsan kanssa korianteri-sitrusöljyllä viimeistellyssä salaatissa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 rs (à 250 g) | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 nippu (900 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
2 pkt (300 g) | tai |
ripaus | cayennenpippuria tai |
tilkka rypsiöljyä paistamiseen tai | |
Kastike | |
---|---|
1 ruukku | korianteria tai |
1 dl | Pirkka rypsiöljyä tai |
3 rkl | sitruunanmehua tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 312 kJ / 76 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 2,2 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise tomaatit ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja kääntele sekaan tilkka öljyä. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa noin tunti, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivia.
Kuivaa sillä aikaa sulatettujen kampasimpukoiden pinnat. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennenpippurilla.
Kuori vihreiden parsojen varren alaosan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kuivuneet tyvet. Pilko varret 4–5 osaan. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia ja valuta. Pidä lämpimänä.
Pane korkeaan kapeaan kulhoon kastikkeen öljy, korianterinlehdet, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kun tomaattien paahtoaikaa on jäljellä vielä noin 5 minuuttia kuumenna öljytilkka pannulla ja paista kampasimpukat ensin toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, simpukan koosta riippuen noin 1 minuutti/puoli. Käännä ja paista samaan tapaan toiselta puolelta, kunnes kampasimpukat ovat kypsiä.
Nosta paahtuneet tomaatit uunista ja sekoita joukkoon parsapalat sekä korianteri-sitruunaöljy. Tarjoa paistetut kampasimpukat salaatin päältä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lkHinta 1,49/kpl5,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakasteHinta 8,99/kpl59,93/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka Luomu suomalainen miniluumutomaatti 230g 1lkHinta 5,49/kpl23,87/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 5,99/kpl23,96/kg
- Plussa-etu −24 %Santa Maria Cayennepippuri 30gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/4 kpl41,67/kgIlman Plussa-korttia 1,65/kpl (55,00/kg)
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(77 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- yli 60 min4,1(17 arviota)
- 30 - 60 min3,4(102 arviota)
- 30 - 60 min4,7(26 arviota)
- alle 30 min3,8(92 arviota)
- 30 - 60 min3,8(11 arviota)
- 30 - 60 min3,5(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (39 arviota)