Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti
Paistetut kampasimpukat tarjotaan paahdettujen miniluumutomaattien ja keväisen parsan kanssa korianteri-sitrusöljyllä viimeistellyssä salaatissa. Noin 8,25 €/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2rs(à 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 2nippu(900 g)tuoretta vihreää parsaa
- 2pkt(300 g)Pirkka Parhaat kampasimpukoita (pakaste)
- ripauscayennenpippuria
- tilkka rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
- 1ruukkukorianteria
- 1dlPirkka rypsiöljyä
- 3rklsitruunanmehua
- 1 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise tomaatit ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja kääntele sekaan tilkka öljyä. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa noin tunti, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivia.
- Kuivaa sillä aikaa sulatettujen kampasimpukoiden pinnat. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennenpippurilla.
- Kuori vihreiden parsojen varren alaosan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kuivuneet tyvet. Pilko varret 4-5 osaan. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia ja valuta. Pidä lämpimänä.
- Pane korkeaan kapeaan kulhoon kastikkeen öljy, korianterinlehdet, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kun tomaattien paahtoaikaa on jäljellä vielä noin 5 minuuttia kuumenna öljytilkka pannulla ja paista kampasimpukat ensin toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, simpukan koosta riippuen noin 1 minuutti/puoli. Käännä ja paista samaan tapaan toiselta puolelta, kunnes kampasimpukat ovat kypsiä.
- Nosta paahtuneet tomaatit uunista ja sekoita joukkoon parsapalat sekä korianteri-sitruunaöljy. Tarjoa paistetut kampasimpukat salaatin päältä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi