Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Paistetut kampasimpukat tarjotaan paahdettujen miniluumutomaattien ja keväisen parsan kanssa korianteri-sitrusöljyllä viimeistellyssä salaatissa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 rs (à 250 g)
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2 nippu (900 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
2 pkt (300 g)
 
tai
ripaus
 
cayennenpippuria
tai
 
tilkka rypsiöljyä paistamiseen
tai

Kastike

1 ruukku
 
korianteria
tai
1 dl
 
Pirkka rypsiöljyä
tai
3 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
312 kJ / 76 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
2,2 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Halkaise tomaatit ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja kääntele sekaan tilkka öljyä. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa noin tunti, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivia.

Kuivaa sillä aikaa sulatettujen kampasimpukoiden pinnat. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennenpippurilla.

Kuori vihreiden parsojen varren alaosan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kuivuneet tyvet. Pilko varret 4–5 osaan. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia ja valuta. Pidä lämpimänä.

Pane korkeaan kapeaan kulhoon kastikkeen öljy, korianterinlehdet, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kun tomaattien paahtoaikaa on jäljellä vielä noin 5 minuuttia kuumenna öljytilkka pannulla ja paista kampasimpukat ensin toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, simpukan koosta riippuen noin 1 minuutti/puoli. Käännä ja paista samaan tapaan toiselta puolelta, kunnes kampasimpukat ovat kypsiä.

Nosta paahtuneet tomaatit uunista ja sekoita joukkoon parsapalat sekä korianteri-sitruunaöljy. Tarjoa paistetut kampasimpukat salaatin päältä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk
    Etuhinta 0,99/kpl
    3,96/kg
    norm. 1,69/kpl (6,76/kg)
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste
    Hinta 11,95/kpl
    79,67/kg
  • Meira Cayennepippuri 22g pss
    Hinta 0,95/kpl
    43,18/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Santa Maria Cayennepippuri 30g
    Hinta 1,75/kpl
    58,33/kg
  • Meira Cayennepippuri 32g tölkki
    Hinta 1,55/kpl
    48,44/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 4,15/kpl
    4,61/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,79/kpl
    89,50/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,42/kpl
    2,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (39 arviota)