• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti

Paistetut kampasimpukat tarjotaan paahdettujen miniluumutomaattien ja keväisen parsan kanssa korianteri-sitrusöljyllä viimeistellyssä salaatissa. Noin 13,10€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1ruukkukorianteria
    • 1dlPirkka rypsiöljyä
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise tomaatit ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja kääntele sekaan tilkka öljyä. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa noin tunti, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivia.
  2. Kuivaa sillä aikaa sulatettujen kampasimpukoiden pinnat. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennenpippurilla.
  3. Kuori vihreiden parsojen varren alaosan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kuivuneet tyvet. Pilko varret 4-5 osaan. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia ja valuta. Pidä lämpimänä.
  4. Pane korkeaan kapeaan kulhoon kastikkeen öljy, korianterinlehdet, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kun tomaattien paahtoaikaa on jäljellä vielä noin 5 minuuttia kuumenna öljytilkka pannulla ja paista kampasimpukat ensin toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, simpukan koosta riippuen noin 1 minuutti/puoli. Käännä ja paista samaan tapaan toiselta puolelta, kunnes kampasimpukat ovat kypsiä.
  6. Nosta paahtuneet tomaatit uunista ja sekoita joukkoon parsapalat sekä korianteri-sitruunaöljy. Tarjoa paistetut kampasimpukat salaatin päältä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua