Hyppää sisältöön
Perinteinen lohikeittoReseptin takana bloggaaja

Perinteinen lohikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen lohikeitto tehdään alusta alkaen itse. Fileoi lohi ja keitä perkeistä maukas kalaliemi. Resepti: Kalaasi-blogi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 1 (2 ½ kg) kokonainen lohi

Liemi

  • lohen perkeet eli ruodot ja pää
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 (150 g) palsternakka
  • 1/2 (75 g) purjo
  • 2 1/2 l vettä
  • 10 Pirkka kokonaista maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 1/2 tl suolaa

Keitto

Valmistus

yli 60 min
  1. Fileoi lohi. Valmista sitten kalaliemi. Paloittele ruoto ja laita kaikki perkeet reilun kokoiseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla.
  2. Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja purjo. Lisää kattilaan juurekset, mausteet ja suola.
  3. Kypsennä lientä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi. Irroita ruodoista ja päästä kypsät lihat keittoon. Ota 1 l lientä sivuun keittoa varten ja pakasta jäähdytetty, ylimääräinen liemi.
  4. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Viipaloi purjo. Poista nahka lohifileestä ja paloittele lohi.
  5. Kaada liemi kattilaan, kuumenna ja lisää perunat, porkkanat ja purjo. Keitä ainekset lähes kypsiksi, eli noin viisitoista minuuttia.
  6. Lisää keittoon kerma ja paloiteltu lohi sekä ruodoista irrotetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.
  7. Lisää keittoon vielä hienonnettu tilli.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (258 arviota)

  • Eliisa
    7 kuukautta sitten
    Kertakaikkiaan maukasta!
  • Tapani
    1 vuosi sitten
    Sekava ohje. Purjo paloitellaan ja lisätään kahdessa kohdassa, 2,4 ja 5.? Miksi valmistaa lientä enemmän kuin tähän annokseen tarvitaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kimmo, reseptin mukaan liemi siivilöidään eli talteen otetaan pelkkä liemi.
  • Kimmo
    6 vuotta sitten
    Otetaanko liemestä sipulit, purjot ja palsternakat keittoon mukaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    mummi, resepti on noin 6 henkilöille.