Perinteinen lohikeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Perinteinen lohikeitto tehdään alusta alkaen itse. Fileoi lohi ja keitä perkeistä maukas kalaliemi. Resepti: Kalaasi-blogi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 (2 ½ kg) kokonainen lohi
Liemi
- lohen perkeet eli ruodot ja pää
- 1 (100 g) sipuli
- 1 (150 g) palsternakka
- 1/2 (75 g) purjo
- 2 1/2 l vettä
- 10 Pirkka kokonaista maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 1/2 tl suolaa
Keitto
- 500 g lohifileetä
- 6 (360 g) perunaa
- 2 (130 g) porkkanaa
- 1/2 (75 g) purjoa
- 1 l kalalientä
- 2 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa tai Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min
- Fileoi lohi. Valmista sitten kalaliemi. Paloittele ruoto ja laita kaikki perkeet reilun kokoiseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla.
- Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja purjo. Lisää kattilaan juurekset, mausteet ja suola.
- Kypsennä lientä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi. Irroita ruodoista ja päästä kypsät lihat keittoon. Ota 1 l lientä sivuun keittoa varten ja pakasta jäähdytetty, ylimääräinen liemi.
- Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Viipaloi purjo. Poista nahka lohifileestä ja paloittele lohi.
- Kaada liemi kattilaan, kuumenna ja lisää perunat, porkkanat ja purjo. Keitä ainekset lähes kypsiksi, eli noin viisitoista minuuttia.
- Lisää keittoon kerma ja paloiteltu lohi sekä ruodoista irrotetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.
- Lisää keittoon vielä hienonnettu tilli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(246 arviota)
- 30 - 60 min3,8(44 arviota)
- 30 - 60 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,8(131 arviota)
- 30 - 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- yli 60 min3,7(120 arviota)
- yli 60 min3,7(140 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (258 arviota)
- Eliisa7 kuukautta sittenKertakaikkiaan maukasta!
- Tapani1 vuosi sittenSekava ohje. Purjo paloitellaan ja lisätään kahdessa kohdassa, 2,4 ja 5.? Miksi valmistaa lientä enemmän kuin tähän annokseen tarvitaan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKimmo, reseptin mukaan liemi siivilöidään eli talteen otetaan pelkkä liemi.
- Kimmo6 vuotta sittenOtetaanko liemestä sipulit, purjot ja palsternakat keittoon mukaan
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenmummi, resepti on noin 6 henkilöille.