Perinteinen lohikeitto
Perinteinen lohikeitto tehdään alusta alkaen itse. Fileoi lohi ja keitä perkeistä maukas kalaliemi. Resepti: Kalaasi-blogi.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(2 ½ kg)kokonainen lohi
Liemi
- lohen perkeet eli ruodot ja pää
- 1(100 g)sipuli
- 1(150 g)palsternakka
- 1/2(75 g)purjo
- 2 1/2lvettä
- 3laakerinlehteä
- 1 1/2tlsuolaa
Keitto
- 500glohifileetä
- 6(360 g)perunaa
- 2(130 g)porkkanaa
- 1/2(75 g)purjoa
- 1lkalalientä
- 2rkltilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Fileoi lohi. Valmista sitten kalaliemi. Paloittele ruoto ja laita kaikki perkeet reilun kokoiseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla.
- Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja purjo. Lisää kattilaan juurekset, mausteet ja suola.
- Kypsennä lientä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi. Irroita ruodoista ja päästä kypsät lihat keittoon. Ota 1 l lientä sivuun keittoa varten ja pakasta jäähdytetty, ylimääräinen liemi.
- Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Viipaloi purjo. Poista nahka lohifileestä ja paloittele lohi.
- Kaada liemi kattilaan, kuumenna ja lisää perunat, porkkanat ja purjo. Keitä ainekset lähes kypsiksi, eli noin viisitoista minuuttia.
- Lisää keittoon kerma ja paloiteltu lohi sekä ruodoista irrotetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.
- Lisää keittoon vielä hienonnettu tilli.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Otetaanko liemestä sipulit, purjot ja palsternakat keittoon mukaan
Kimmo, reseptin mukaan liemi siivilöidään eli talteen otetaan pelkkä liemi.
Hieno aito suomalainen lohikeitto maistuu pitkän ulkoilun jälkeen oluen kanssa!
mummi, resepti on noin 6 henkilöille.
monelleko henkilölle lohikeitto on tässä.