Perinteinen lohikeittoReseptin takana bloggaaja

Perinteinen lohikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen lohikeitto tehdään alusta alkaen itse. Fileoi lohi ja keitä perkeistä maukas kalaliemi. Resepti: Kalaasi-blogi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 (2 ½ kg)
 
kokonainen lohi
tai

Liemi

 
lohen perkeet eli ruodot ja pää
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 (150 g)
 
palsternakka
tai
1/2 (75 g)
 
purjo
tai
2 1/2 l
 
vettä
tai
10
 
tai
3
 
laakerinlehteä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai

Keitto

500 g
 
lohifileetä
tai
6 (360 g)
 
perunaa
tai
2 (130 g)
 
porkkanaa
tai
1/2 (75 g)
 
purjoa
tai
1 l
 
kalalientä
tai
2 dl
 
 
tai
tai
2 rkl
 
tilliä hienonnettuna
tai

Valmistus

yli 60 min

Fileoi lohi. Valmista sitten kalaliemi. Paloittele ruoto ja laita kaikki perkeet reilun kokoiseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla.

Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja purjo. Lisää kattilaan juurekset, mausteet ja suola.

Kypsennä lientä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi. Irroita ruodoista ja päästä kypsät lihat keittoon. Ota 1 l lientä sivuun keittoa varten ja pakasta jäähdytetty, ylimääräinen liemi.

Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Viipaloi purjo. Poista nahka lohifileestä ja paloittele lohi.

Kaada liemi kattilaan, kuumenna ja lisää perunat, porkkanat ja purjo. Keitä ainekset lähes kypsiksi, eli noin viisitoista minuuttia.

Lisää keittoon kerma ja paloiteltu lohi sekä ruodoista irrotetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.

Lisää keittoon vielä hienonnettu tilli.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,25/kpl
    2,49/kg
  • Puljonki kalaliemi valmis 1l
    Hinta 7,29/kpl
    7,29/l
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
  • Sipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Tanska 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Peruna siikli
    Hinta 3,49/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kpl
  • Touch of taste kalafondi 180ml
    Hinta 3,75/kpl
    20,83/l
  • Touch of taste hummerifondi 180ml
    Hinta 3,75/kpl
    20,83/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    6,50/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (157 arviota)

  • Tapani
    6 kuukautta sitten
    Sekava ohje. Purjo paloitellaan ja lisätään kahdessa kohdassa, 2,4 ja 5.? Miksi valmistaa lientä enemmän kuin tähän annokseen tarvitaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kimmo, reseptin mukaan liemi siivilöidään eli talteen otetaan pelkkä liemi.
  • Kimmo
    5 vuotta sitten
    Otetaanko liemestä sipulit, purjot ja palsternakat keittoon mukaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    mummi, resepti on noin 6 henkilöille.