Kalaliemi
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Herkullinen kalaliemi on helppo valmistaa. Itse tehdystä kalaliemestä voit valmistaa esimerkiksi maukkaan kalakeiton.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
n. 500 g | kalan perkeitä tai |
pala | sipulia tai |
pala | palsternakkaa tai |
pala (10 cm) | purjon valkoista osaa tai |
1 rkl | voita tai |
(1 dl | persiljaa hienonnettuna) tai |
1 tl | suolaa tai |
5–10 | kokonaista valkopippuria tai maustepippuria tai |
1–2 | laakerinlehteä tai |
1 l | vettä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20–30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,2(54 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(76 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(81 arvostelua)
- yli 60 min3,8(4 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(29 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(103 arvostelua)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,0(2 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (37 arvostelua)
- Orjallisesti ohjeita lukeva1 kuukausi sittenEhkä kannattaisi kuitenkin laittaa persilja "oksina" tai vasta sen jälkeen kun vaahto on kuorittu. Tällä ohjeella joutuu kuorimaan juuri laitetut silppupersiljat pois.
- Keittoon tai kastikkeisiin?4 kuukautta sittenKäytetäänkö tämä kalaliemi sellaisenaan, vai lisätäänkö siihen vielä vettä tai maitoa lisäliemeksi?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenKeittoon vai kastikkeisiin, kalaliemen voi käyttää sellaisenaan.
- Maraboy6 kuukautta sittenKoska meissä keittelijöissä on monen tasoisia kokkeja, on syytä mainita, että kidukset tulee poistaa ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen ja keitoksen jäähdyttyä kannattaa perkeistä puhdistaa kalanlihat, joista, kalan koosta riippuen, saa usein yhden syöjän annoksen tarpeet.