KalaliemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalaliemi

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Herkullinen kalaliemi on helppo valmistaa. Itse tehdystä kalaliemestä voit valmistaa esimerkiksi maukkaan kalakeiton.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
n. 500 g
 
kalan perkeitä
tai
pala
 
sipulia
tai
pala
 
palsternakkaa
tai
pala (10 cm)
 
purjon valkoista osaa
tai
1 rkl
 
voita
tai
(1 dl
 
persiljaa hienonnettuna)
tai
1 tl
 
suolaa
tai
5–10
 
kokonaista valkopippuria tai maustepippuria
tai
1–2
 
laakerinlehteä
tai
1 l
 
vettä
tai

Valmistus

30 - 60 min
Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20–30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl
    197,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl
    116,33/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    1,15/kpl
    287,50/kg
  • Palsternakka pala pakattu
    Palsternakka pala pakattu
    0,71/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,59/kpl
    51,80/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    1,49/kpl
  • Purjo ulkomainen
    Purjo ulkomainen
    0,97/kpl
    3,89/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    1,19/kpl
    49,58/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    2,15/kpl
    63,24/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (37 arvostelua)

  • Orjallisesti ohjeita lukeva
    1 kuukausi sitten
    Ehkä kannattaisi kuitenkin laittaa persilja "oksina" tai vasta sen jälkeen kun vaahto on kuorittu. Tällä ohjeella joutuu kuorimaan juuri laitetut silppupersiljat pois.
  • Keittoon tai kastikkeisiin?
    4 kuukautta sitten
    Käytetäänkö tämä kalaliemi sellaisenaan, vai lisätäänkö siihen vielä vettä tai maitoa lisäliemeksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Keittoon vai kastikkeisiin, kalaliemen voi käyttää sellaisenaan.
  • Maraboy
    6 kuukautta sitten
    Koska meissä keittelijöissä on monen tasoisia kokkeja, on syytä mainita, että kidukset tulee poistaa ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen ja keitoksen jäähdyttyä kannattaa perkeistä puhdistaa kalanlihat, joista, kalan koosta riippuen, saa usein yhden syöjän annoksen tarpeet.