Kalaliemi
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Herkullinen kalaliemi on helppo valmistaa. Itse tehdystä kalaliemestä voit valmistaa esimerkiksi maukkaan kalakeiton.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 500 g | kalan perkeitä tai |
pala | sipulia tai |
pala | palsternakkaa tai |
pala (10 cm) | purjon valkoista osaa tai |
1 rkl | voita tai |
(1 dl | persiljaa hienonnettuna) tai |
1 tl | suolaa tai |
5–10 | kokonaista valkopippuria tai maustepippuria tai |
1–2 | laakerinlehteä tai |
1 l | vettä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20–30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sipuli SuomiHinta n. 0,18/kpl1,79/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Palsternakka pesty pakattuHinta n. 0,58/kpl4,49/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,90/kpl3,59/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(37 arviota)
- 30 - 60 min3,8(122 arviota)
- alle 30 min3,8(79 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(48 arviota)
- 30 - 60 min4,1(86 arviota)
- 30 - 60 min4,2(34 arviota)
- yli 60 min4,7(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (45 arviota)
- Orjallisesti ohjeita lukeva1 vuosi sittenEhkä kannattaisi kuitenkin laittaa persilja "oksina" tai vasta sen jälkeen kun vaahto on kuorittu. Tällä ohjeella joutuu kuorimaan juuri laitetut silppupersiljat pois.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKeittoon vai kastikkeisiin, kalaliemen voi käyttää sellaisenaan.
- Keittoon tai kastikkeisiin?2 vuotta sittenKäytetäänkö tämä kalaliemi sellaisenaan, vai lisätäänkö siihen vielä vettä tai maitoa lisäliemeksi?
- Maraboy2 vuotta sittenKoska meissä keittelijöissä on monen tasoisia kokkeja, on syytä mainita, että kidukset tulee poistaa ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen ja keitoksen jäähdyttyä kannattaa perkeistä puhdistaa kalanlihat, joista, kalan koosta riippuen, saa usein yhden syöjän annoksen tarpeet.