• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KalaliemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalaliemi

Noin 2,00€/annos.

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • n. 500gkalan perkeitä
    • palasipulia
    • palapalsternakkaa
    • pala(10 cm)purjon valkoista osaa
    • 1rklvoita
    • (1 dlpersiljaa hienonnettuna)
    • 1tlsuolaa
    • 5-10kokonaista valkopippuria tai maustepippuria
    • 1-2laakerinlehteä
    • 1lvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
  2. Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20-30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
  3. Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua