KalaliemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalaliemi

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Herkullinen kalaliemi on helppo valmistaa. Itse tehdystä kalaliemestä voit valmistaa esimerkiksi maukkaan kalakeiton.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 500 g
 
kalan perkeitä
tai
pala
 
sipulia
tai
pala
 
palsternakkaa
tai
pala (10 cm)
 
purjon valkoista osaa
tai
1 rkl
 
voita
tai
(1 dl
 
persiljaa hienonnettuna)
tai
1 tl
 
suolaa
tai
5–10
 
kokonaista valkopippuria tai maustepippuria
tai
1–2
 
laakerinlehteä
tai
1 l
 
vettä
tai

Valmistus

30 - 60 min
Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20–30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sipuli Suomi
    Hinta n. 0,18/kpl
    1,79/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Palsternakka pesty pakattu
    Hinta n. 0,58/kpl
    4,49/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,69/kpl
    5,29/kg
  • Purjo Suomi
    Hinta n. 0,90/kpl
    3,59/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (45 arviota)

  • Orjallisesti ohjeita lukeva
    1 vuosi sitten
    Ehkä kannattaisi kuitenkin laittaa persilja "oksina" tai vasta sen jälkeen kun vaahto on kuorittu. Tällä ohjeella joutuu kuorimaan juuri laitetut silppupersiljat pois.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Keittoon vai kastikkeisiin, kalaliemen voi käyttää sellaisenaan.
  • Keittoon tai kastikkeisiin?
    2 vuotta sitten
    Käytetäänkö tämä kalaliemi sellaisenaan, vai lisätäänkö siihen vielä vettä tai maitoa lisäliemeksi?
  • Maraboy
    2 vuotta sitten
    Koska meissä keittelijöissä on monen tasoisia kokkeja, on syytä mainita, että kidukset tulee poistaa ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen ja keitoksen jäähdyttyä kannattaa perkeistä puhdistaa kalanlihat, joista, kalan koosta riippuen, saa usein yhden syöjän annoksen tarpeet.