Kalaliemi
Herkullinen kalaliemi on helppo valmistaa. Itse tehdystä kalaliemestä voit valmistaa esimerkiksi maukkaan kalakeiton. Noin 2,00€/annos.
30 - 60 min
Ainekset
- n. 500gkalan perkeitä
- palasipulia
- palapalsternakkaa
- pala(10 cm)purjon valkoista osaa
- 1rklvoita
- (1 dlpersiljaa hienonnettuna)
- 1tlsuolaa
- 5-10kokonaista valkopippuria tai maustepippuria
- 1-2laakerinlehteä
- 1lvettä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo perkeet (ruodot, päät, evät ja nahka) kylmällä vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakka. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo.
- Freesaa kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet, kalan perkeet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20-30 minuuttia. Kuori syntyvä vaahto pois.
- Anna liemen jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja käytä kalaliemi esimerkiksi kalakeiton pohjana. Voit myös pakastaa liemen myöhempää käyttöä varten.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi