Punajuurikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Punajuurisosekeitto on kauniin värinen ja lämmittävä keitto.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 700 g | tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | laakerinlehti tai |
8 dl | vettä tai |
1 tlk (200 g) | tai |
Koristeeksi | |
---|---|
persiljaa tai korianteria tai |
Ravintosisältö
Energia | 174 kJ / 42 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 3,6 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 0,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese punajuuret hyvin juuresharjalla, kuori ja raasta ne monitoimikoneella hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta tai hienonna sipuli.
Kuullota punajuuria ja sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti ja vesi kattilaan. Keitä kunnes punajuuret ovat kypsiä eli noin 40 minuuttia. Ota kattila liedeltä, poista laakerinlehti ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Lisää ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää keittoannosten pinnalle halutessasi maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa. Koristele keitto tuoreella persiljalla tai korianterilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Vinkki! Kokeile ruokakerman tilalla kookosmaitoa. Sekoita kookosmaito lusikalla tasaiseksi ja mittaa kookosmaitoa 2 dl keiton joukkoon. Voit pakastaa lopun kookosmaidon .
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etuArla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(33 arviota)
- 30 - 60 min4,1(86 arviota)
- 30 - 60 min3,9(45 arviota)
- 30 - 60 min3,8(146 arviota)
- alle 30 min4,1(145 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- 30 - 60 min4,0(43 arviota)
- 30 - 60 min4,0(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (53 arviota)
- Vesiperä5 kuukautta sittenReseptin mukaan tehtynä keitto on todella vetinen.
- Lillukka7 vuotta sittenEikö Pirkalla ole punajuurisosetta?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLillukka, Pirkka-sarjassa on punajuuri-perunasose, joka sopii hyvin nopean sosekeiton valmistukseen.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenkerma, kiitos huomiostasi. Reseptistä oli tosiaan jäänyt puuttumaan ruokakerma. Virhe on nyt korjattu reseptiin.
- kerma7 vuotta sittenOnkohan ohjeesta pudonnut ruokakerma, kun vinkissä neuvotaan korvaamaan se kookosmaidolla?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Keep it simple! Reseptissä ohjeistetaan pesemään punajuuret hyvin, jotta keittoon ei päätyisi multaa. Raastettujen punajuurien kuullottaminen tuo maun esiin paremmin mutta voit toki tehdä keiton punajuurilohkoista.
- Keep it simple.8 vuotta sittenOnko reseptintekijä koskaan tehnyt ruokaa? Miksi pitää punajuuret "pestä hyvin" jos ne kerran kuoritaan ja miksi vaivautua raastamaan, kun kuitenki soseutetaan kypsinä? Lohkot kyllä kypsyvät tuossa ajassa.
- Nimetön käyttäjä8 vuotta sittenIhanan kevyt ja raikkaan makuinen!