Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lohimedaljongit on gratinoitu maukkaalla vuohenjuustolla. Kalan kanssa maistuu tuore parsa.

    Ainekset

    4 annosta
    4 kpl (n. 600 g)
     
    lohi- tai kirjolohimedaljonkia
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 pkt (à 200 g)
     
    tai

    Koristeluun

    n. 1/2 dl
     
    Pirkka paahdettua sipulirouhetta
    tai
    n. 1/2 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai

    Kastike

    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 rkl
     
    kala- tai hummerifondia
    tai
    1–2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Lisäksi

     
    tuoretta valkoista parsaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    610 kJ / 146 kcal
    Rasva
    9,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,4 g
    Hiilihydraatit
    1,1 g
    josta sokereita
    1 g
    Proteiini
    12,5 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane medaljongit laakeaan uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna vuohenjuusto ja levitä medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele paahdetulla sipulilla ja tillillä.

    Valmista kastike. Sekoita keltuaisten joukkoon vesi, kalafondi ja sitruunanmehu. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vatkaten, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kattila liedeltä ja vatkaa vielä hetki.

    Keitä parsat kalan kypsymisen aikana. Kuori parsat perunakuorimaveitsellä nupun alta latvasta tyveen päin. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä kattilassa verkkokoria tai ritilää kattilan pohjalla, näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 10–15 minuuttia tankojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.

    Asettele parsat ja tarjolle kirjolohimedaljonkien kanssa. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä pariisinperunoita.

    Vinkki! Voit käyttää myös vihreää parsaa. Keittoaika on tällöin lyhyempi, 4–8 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
      Hinta 4,79/kpl
      23,95/kg
    • Meira Sipulihiutale 22g paahd pussi
      Hinta 1,15/kpl
      52,27/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Etuhinta 1,00/kpl
      norm. 1,59/kpl
    • Lohimedaljonki kg
      Hinta n. 7,68/kpl
      34,90/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,18/kpl
      6,95/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Soignon vuohenjuusto 125g valkosipuli-yrtti
      Hinta 3,99/kpl
      31,92/kg
    • Pups paahdettu sipulirouhe 100g
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Pirkka paahdettu sipulirouhe 200g
      Hinta 1,95/kpl
      9,75/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (7 arviota)