• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa

Lohimedaljongit on gratinoitu maukkaalla vuohenjuustolla. Kalan kanssa maistuu tuore parsa.
Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 430 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(n. 600 g)lohi- tai kirjolohimedaljonkia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Koristeluun

Kastike

    • 2keltuaista
    • 1 1/2dlvettä
    • 1rklkala- tai hummerifondia
    • 1-2rklsitruunanmehua

Lisäksi

    • tuoretta valkoista parsaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane medaljongit laakeaan uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna vuohenjuusto ja levitä medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Koristele paahdetulla sipulilla ja tillillä.
  2. Valmista kastike. Sekoita keltuaisten joukkoon vesi, kalafondi ja sitruunanmehu. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vatkaten, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kattila liedeltä ja vatkaa vielä hetki.
  3. Keitä parsat kalan kypsymisen aikana. Kuori parsat perunakuorimaveitsellä nupun alta latvasta tyveen päin. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä kattilassa verkkokoria tai ritilää kattilan pohjalla, näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 10-15 minuuttia tankojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.
  4. Asettele parsat ja tarjolle kirjolohimedaljonkien kanssa. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä pariisinperunoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös vihreää parsaa. Keittoaika on tällöin lyhyempi, 4-8 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 430 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia33,8 g
  • Hiilihydraatteja3,6 g
  • Rasvaa31,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille