Hyppää sisältöön
Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lohimedaljongit on gratinoitu maukkaalla vuohenjuustolla. Kalan kanssa maistuu tuore parsa.

    Ainekset

    4 annosta
    • 4 kpl (n. 600 g) lohi- tai kirjolohimedaljonkia
    • 1 rkl sitruunanmehua
    • 3/4 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1/2 pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat vuohenjuustoa

    Koristeluun

    • n. 1/2 dl Pirkka paahdettua sipulirouhetta
    • n. 1/2 dl tilliä hienonnettuna

    Kastike

    • 2 kananmunan keltuaista
    • 1 1/2 dl vettä
    • 1 rkl kala- tai hummerifondia
    • 1–2 rkl sitruunanmehua

    Lisäksi

    • tuoretta valkoista parsaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      610 kJ / 146 kcal
    • Rasva
      9,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      3,4 g
    • Hiilihydraatit
      1,1 g
    • josta sokereita
      1 g
    • Proteiini
      12,5 g
    • Suola
      0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Pane medaljongit laakeaan uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna vuohenjuusto ja levitä medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele paahdetulla sipulilla ja tillillä.
    2. Valmista kastike. Sekoita keltuaisten joukkoon vesi, kalafondi ja sitruunanmehu. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vatkaten, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kattila liedeltä ja vatkaa vielä hetki.
    3. Keitä parsat kalan kypsymisen aikana. Kuori parsat perunakuorimaveitsellä nupun alta latvasta tyveen päin. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä kattilassa verkkokoria tai ritilää kattilan pohjalla, näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 10–15 minuuttia tankojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.
    4. Asettele parsat ja tarjolle kirjolohimedaljonkien kanssa. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä pariisinperunoita.
    Vinkki! Voit käyttää myös vihreää parsaa. Keittoaika on tällöin lyhyempi, 4–8 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (8 arviota)