Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lohimedaljongit on gratinoitu maukkaalla vuohenjuustolla. Kalan kanssa maistuu tuore parsa.
Ainekset
4 annosta
- 4 kpl (n. 600 g) lohi- tai kirjolohimedaljonkia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
Koristeluun
- n. 1/2 dl Pirkka paahdettua sipulirouhetta
- n. 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Kastike
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 1/2 dl vettä
- 1 rkl kala- tai hummerifondia
- 1–2 rkl sitruunanmehua
Lisäksi
- tuoretta valkoista parsaa
Ravintosisältö
- Energia610 kJ / 146 kcal
- Rasva9,9 g
- josta tyydyttynyttä3,4 g
- Hiilihydraatit1,1 g
- josta sokereita1 g
- Proteiini12,5 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pane medaljongit laakeaan uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna vuohenjuusto ja levitä medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele paahdetulla sipulilla ja tillillä.
- Valmista kastike. Sekoita keltuaisten joukkoon vesi, kalafondi ja sitruunanmehu. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vatkaten, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kattila liedeltä ja vatkaa vielä hetki.
- Keitä parsat kalan kypsymisen aikana. Kuori parsat perunakuorimaveitsellä nupun alta latvasta tyveen päin. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä kattilassa verkkokoria tai ritilää kattilan pohjalla, näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 10–15 minuuttia tankojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.
- Asettele parsat ja tarjolle kirjolohimedaljonkien kanssa. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä pariisinperunoita.
Vinkki! Voit käyttää myös vihreää parsaa. Keittoaika on tällöin lyhyempi, 4–8 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,5(4 arviota)
- alle 30 min4,7(16 arviota)
- alle 15 min3,2(29 arviota)
- alle 30 min4,2(5 arviota)
- Videoalle 30 min3,5(75 arviota)
- 30 - 60 min4,3(72 arviota)
- 30 - 60 min3,7(37 arviota)
- alle 15 min3,2(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (8 arviota)