Kalamedaljongit à la chèvre ja tuore parsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
4 kpl (n. 600 g) | lohi- tai kirjolohimedaljonkia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
Koristeluun | |
---|---|
n. 1/2 dl | Pirkka paahdettua sipulirouhetta tai |
n. 1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Kastike | |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 rkl | kala- tai hummerifondia tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
Lisäksi | |
tuoretta valkoista parsaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 610 kJ / 146 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 1,1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 12,5 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Pane medaljongit laakeaan uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna vuohenjuusto ja levitä medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele paahdetulla sipulilla ja tillillä.
Valmista kastike. Sekoita keltuaisten joukkoon vesi, kalafondi ja sitruunanmehu. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vatkaten, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, nosta kattila liedeltä ja vatkaa vielä hetki.
Keitä parsat kalan kypsymisen aikana. Kuori parsat perunakuorimaveitsellä nupun alta latvasta tyveen päin. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Käytä kattilassa verkkokoria tai ritilää kattilan pohjalla, näin kypsien parsojen nostaminen kattilasta on helpompaa. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 10–15 minuuttia tankojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Nosta parsat kattilasta ja valuta hyvin.
Asettele parsat ja tarjolle kirjolohimedaljonkien kanssa. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä pariisinperunoita.
Vinkki! Voit käyttää myös vihreää parsaa. Keittoaika on tällöin lyhyempi, 4–8 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Meira Sipulihiutale 22g paahd pussiHinta 1,15/kpl52,27/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,59/kpl
- Lohimedaljonki kgHinta n. 7,68/kpl34,90/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Soignon vuohenjuusto 125g valkosipuli-yrttiHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Pups paahdettu sipulirouhe 100gHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka paahdettu sipulirouhe 200gHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,5(4 arviota)
- 30 - 60 min3,3(29 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- yli 60 min3,9(204 arviota)
- alle 15 min3,7(12 arviota)
- alle 15 min3,6(42 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)