Kalanugetit
Ruispaneroidut kalanugetit paistuvat kätevästi rapeiksi uunissa. Voit käyttää kalanugetteihin silakka-, muikku- tai ahvenfileitä. Lapsetkin tykkäävät näistä! Noin 1,70€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gsilakkafileitä
- 3/4tlsuolaa
- 2kananmunaa
- n. 2 1/2dlruiskorppujauhoja
- 1tlsuolaa
- n. 3rklrypsiöljyä
Helppo remoulade
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kalafileet keskeltä puoliksi, mausta sisältä suolalla ja taita takaisin kalan muotoon nugetiksi.
- Riko kananmunat lautaselle ja sekoita rakenne tasaiseksi haarukalla. Sekoita toisella lautasella ruiskorppujauhot ja suola. Pyörittele kalapalat ensin ulkopinnaltaan kananmunassa ja sitten korppujauhoseoksessa.
- Nosta kalapalat pellille kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle ja levitä sudilla öljyä pintaan.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kalat ovat saaneet rapean pinnan ja hieman väriä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kalanugetit perunasoseen ja remouladen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa nugetit myös muikuista. Poista peratuista muikuista selkäranka ja pyrstö, jotta saat nahallisia fileitä. Voit käyttää myös ahvenfileitä (tuore tai pakaste). Leikkaa ahvenfileet sopiviksi suupaloiksi ja leivitä ja paista kuten edellä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi