Kalapuikot ja porkkanaranskalaiset
Astetta terveellisemmät kalapuikot ja ranskikset valmistat vaaleasta kalasta ja porkkanoista. Ruoka on lasten suosikki! Noin 6,25 €/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gvaaleaa kalaa ruodottomana fileenä (esim. siika, turska tai kuha)
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
Porkkanaranskalaiset
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Yrttidippi
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/4ruukkuaPirkka tilliä tai
- Pirkka persiljaa
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin ranskalaiset. Pese porkkanat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa tikuiksi.
- Levitä ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paista ranskalaisia 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kalafileet kalapuikon mallisiksi paloiksi. Kääntele öljy, suola, mantelijauhe ja seesaminsiemenet joukkoon. Laita kalapuikot toiselle pelille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset.
- Tarjoa kalapuikot ranskalaisten ja yrttidipin kanssa. Koristele annokset halutessasi sitruunalohkoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kalapuikot ja ranskalaiset on herkullinen sormiruoka jo puolivuotiaalle vauvalle: jätä suola, seesaminsiemenet ja dippi hänen annoksestaan pois. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi