Kalapyörykkä-bouillabaisse
Perinteiseen bouillabaissekeittoon kala sujautetaan nyt mureiden pyöryköiden muodossa.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4-6(500 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 1(100 g)sipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 2(150 g)porkkanaa
- 1(150 g)fenkoli
- 2rkloliiviöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 1lvettä
- 3rklkalafondia
- 2laakerinlehteä
- 2rklsitruunanmehua
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- (ripaus sahramia)
- (suolaa)
Kalapyörykät
- 500glohta- tai kirjolohta
- 1/2dlkuohukermaa
- 1kananmuna
- 3/4tlsuolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin kalapyörykät. Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Hienonna kalapalat tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Sekoita massaan kerma, muna ja mausteet. Pyöräytä tasaiseksi. Muotoile mureketaikinasta pieniä kalapyöryköitä (n. 16 kpl).
- Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Suikaloi fenkoli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetken.
- Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää keittoon kalapyörykät yksitellen. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes ne kypsyvät.
- Tarjoa keitto rapean leivän kera.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit käyttää kalapyöryköihin myös siikaa, kuhaa tai haukea.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
Mikäs tässä oli noiden perunoiden kohdalla? Onko reseptissä virhe? Ohjeissa ei sanota perunoista mitään.
Hei Jv! Hyvä huomio, käymme korjaamassa reseptin!