• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kalapyörykkä-bouillabaisseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalapyörykkä-bouillabaisse

Perinteiseen bouillabaissekeittoon kala sujautetaan nyt mureiden pyöryköiden muodossa. Noin 2,80€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4-6(500 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
    • 1(100 g)sipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2(150 g)porkkanaa
    • 1(150 g)fenkoli
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1lvettä
    • 3rklkalafondia
    • 2laakerinlehteä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • (ripaus sahramia)
    • (suolaa)

Kalapyörykät

    • 500glohta (tai esim.siikaa, kuhaa tai haukea)
    • 1/2dlkuohukermaa
    • 1kananmuna
    • 3/4tlsuolaa
    • ripaus valkopippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin kalapyörykät. Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Hienonna kalapalat tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Sekoita massaan kerma, muna ja mausteet. Pyöräytä tasaiseksi. Muotoile mureketaikinasta pieniä kalapyöryköitä (n. 16 kpl).
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Suikaloi fenkoli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetken.
  4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  5. Lisää keittoon kalapyörykät yksitellen. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes ne kypsyvät.
  6. Tarjoa keitto rapean leivän kera.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Jv12.1.2018

    Mikäs tässä oli noiden perunoiden kohdalla? Onko reseptissä virhe? Ohjeissa ei sanota perunoista mitään.

  • K-Kuluttajapalvelu12.1.2018

    Hei Jv! Hyvä huomio, käymme korjaamassa reseptin!