Perinteinen lihakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen lihakeitto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen lihakeitto on täydellistä viikonloppuruokaa. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä muutama tunti, niin saat ihanan täyteläisen ja pehmeän keiton.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
n. 800 g
 
luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia
tai
n. 1 1/2 l
 
vettä
tai
n. 1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 10
 
kokonaista maustepippuria
tai
n. 10
 
kokonaista mustapippuria
tai
1–2
 
tai
1 iso (150 g)
 
sipuli
tai
3–4 (300 g)
 
porkkanaa
tai
1/2 (200 g)
 
lanttu
tai
1 (200 g)
 
palsternakka
tai
pala (100 g)
 
selleriä
tai
1/2 (150 g)
 
purjo
tai
6–7 (600 g)
 
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
188 kJ / 45 kcal
Rasva
0,8 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
4,1 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois.

Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, eli 1–1 1/2 tuntia.

Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15–20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perinteinen lihakeitto ruis- tai näkkileivän kanssa.

Vinkki! Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Hinta 2,30/kpl
    1,15/kg
  • Naudan luuton lapa Rotukarjaa
    Hinta 14,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Plussa-etu −33 %
    Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/2 kpl
    54,35/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,89/kpl (82,17/kg)
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,19/kpl
    1,89/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kpl
  • Lanttu pala pakattu
    Hinta n. 0,69/kpl
    4,59/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    7,63/kg
  • Pirkka lehtiselleri 400g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    3,72/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • PIRKKA Annabelle peruna 1kg Suomi
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (123 arviota)

  • ML
    2 vuotta sitten
    keittolihassa pitää olla luuta mukana. Antaa makua.
  • SL
    5 vuotta sitten
    Tässä ohjeessa liha laitetaan kuutioina. Monessa ohjeessa neuvotaan liha keittämään kokonaisena ja kuutioimaan myöhemmin. Mikä ero noilla mahtaa olla lopputulemaan?
  • Eetu
    6 vuotta sitten
    Mummon lihakeitto maistuu hyvin perinteiseltä