• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perinteinen lihakeitto

Perinteinen lihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 45 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois.
  2. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, eli 1-1 1/2 tuntia.
  3. Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  4. Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15-20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perinteinen lihakeitto ruis- tai näkkileivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 45 kcal188 kJ
  • Proteiinia5,18 g
  • Hiilihydraatteja3,37 g
  • Rasvaa1,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua