Perinteinen lihakeitto
Perinteinen lihakeitto on täydellistä viikonloppuruokaa. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä muutama tunti, niin saat ihanan täyteläisen ja pehmeän keiton.
- 8 annosta
- yli 60 min
- 45 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1rs(n. 800 g)Pirkka keittolihakuutioita
- n. 1 1/2lvettä
- n. 1 1/2tlsuolaa
- n. 10kokonaista maustepippuria
- n. 10kokonaista mustapippuria
- 1iso (150 g)sipuli
- 3-4(300 g)porkkanaa
- 1/2(200 g)lanttu
- 1(200 g)palsternakka
- pala(100 g)selleriä
- 1/2(150 g)purjo
- 6-7(600 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois.
- Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, eli 1-1 1/2 tuntia.
- Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15-20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perinteinen lihakeitto ruis- tai näkkileivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 45 kcal188 kJ
- Proteiinia 5,18 g
- Hiilihydraatteja3,37 g
- Rasvaa1,08 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tässä ohjeessa liha laitetaan kuutioina. Monessa ohjeessa neuvotaan liha keittämään kokonaisena ja kuutioimaan myöhemmin. Mikä ero noilla mahtaa olla lopputulemaan?
Mummon lihakeitto maistuu hyvin perinteiseltä