Perinteinen lihakeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen lihakeitto on täydellistä viikonloppuruokaa. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä muutama tunti, niin saat ihanan täyteläisen ja pehmeän keiton.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 rs (n. 800 g) | tai |
n. 1 1/2 l | vettä tai |
n. 1 1/2 tl | suolaa tai |
n. 10 | kokonaista maustepippuria tai |
n. 10 | kokonaista mustapippuria tai |
1–2 | tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
3–4 (300 g) | porkkanaa tai |
1/2 (200 g) | lanttu tai |
1 (200 g) | palsternakka tai |
pala (100 g) | selleriä tai |
1/2 (150 g) | purjo tai |
6–7 (600 g) | tai |
persiljaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois.
Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, eli 1–1 1/2 tuntia.
Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15–20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perinteinen lihakeitto ruis- tai näkkileivän kanssa.
Vinkki! Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,52/kpl3,49/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 2,19/kpl
- Lanttu SuomiHinta n. 0,66/kpl1,89/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,75/kpl5,79/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,55/kpl51,00/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Naudan luuton lapa RotukarjaaHinta 16,95/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(173 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min3,9(63 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min3,3(61 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min3,4(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (111 arviota)
- ML1 vuosi sittenkeittolihassa pitää olla luuta mukana. Antaa makua.
- SL4 vuotta sittenTässä ohjeessa liha laitetaan kuutioina. Monessa ohjeessa neuvotaan liha keittämään kokonaisena ja kuutioimaan myöhemmin. Mikä ero noilla mahtaa olla lopputulemaan?
- Eetu5 vuotta sittenMummon lihakeitto maistuu hyvin perinteiseltä