Perinteinen lihakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen lihakeitto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen lihakeitto on täydellistä viikonloppuruokaa. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä muutama tunti, niin saat ihanan täyteläisen ja pehmeän keiton.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 rs (n. 800 g)
 
tai
n. 1 1/2 l
 
vettä
tai
n. 1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 10
 
kokonaista maustepippuria
tai
n. 10
 
kokonaista mustapippuria
tai
1–2
 
tai
1 iso (150 g)
 
sipuli
tai
3–4 (300 g)
 
porkkanaa
tai
1/2 (200 g)
 
lanttu
tai
1 (200 g)
 
palsternakka
tai
pala (100 g)
 
selleriä
tai
1/2 (150 g)
 
purjo
tai
6–7 (600 g)
 
tai
 
persiljaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Pane lihapalat kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois.

Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, eli 1–1 1/2 tuntia.

Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15–20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perinteinen lihakeitto ruis- tai näkkileivän kanssa.

Vinkki! Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka suomalainen lanttu
    Hinta n. 0,52/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Hinta 2,30/kpl
    1,15/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Etuhinta 1,00/kpl
    0,50/kg
    norm. 2,19/kpl
  • Lanttu Suomi
    Hinta n. 0,66/kpl
    1,89/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,75/kpl
    5,79/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Purjo Suomi
    Hinta n. 0,80/kpl
    3,19/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    Hinta 2,55/kpl
    51,00/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Naudan luuton lapa Rotukarjaa
    Hinta 16,95/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (111 arviota)

  • ML
    1 vuosi sitten
    keittolihassa pitää olla luuta mukana. Antaa makua.
  • SL
    4 vuotta sitten
    Tässä ohjeessa liha laitetaan kuutioina. Monessa ohjeessa neuvotaan liha keittämään kokonaisena ja kuutioimaan myöhemmin. Mikä ero noilla mahtaa olla lopputulemaan?
  • Eetu
    5 vuotta sitten
    Mummon lihakeitto maistuu hyvin perinteiseltä