Limettiset broilerinleikkeet ja caponata
Caponata on sisilialainen munakoiso-kasvispaistos. Lämmin caponata on herkullinen makupari limellä maustetuille broilerinleikkeille.
4 annosta30 - 60 min370 kcal / annos (385g)
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 800 g)broilerin rintaleikettä, maustamaton
- 1limetti
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Caponata-vihannekset
- 1(400 g)munakoiso
- 1pieni (200 g)kesäkurpitsa
- 1paprika
- 1sipuli
- 1-2lehtisellerin vartta
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 2rkloliiviöljyä
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripauschiliä
- 2rklPirkka kapriksia
Valmistus
30 - 60 min- Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Irrota nahka broilerileikkeiden toisesta reunasta ja leikkaa leikkeiden pintaan viiltoja veitsellä. Levitä pintaan limetinmehua, -kuoriraastetta, valkosipulia ja timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vedä nahka takaisin fileiden päälle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Sivele pintaan öljyä. Grillaa välillä käännellen noin 30 minuuttia, kunnes broilereista tihkuva lihasneste on kirkasta.
- Caponata: Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleille hieman suolaa. Anna niiden -itkeä- noin 10 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Suikaloi sipuli, viipaloi lehtisellerit ja puolita kirsikkatomaatit.
- Paista sellereitä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä. Lisää muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kaprikset.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 385g100 g
- 370 kcal1 550 kJ
- Proteiinia 41 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi