Hyppää sisältöön
Limettiset broilerinleikkeet ja caponata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Limettiset broilerinleikkeet ja caponata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Caponata on sisilialainen munakoiso-kasvispaistos. Lämmin caponata on herkullinen makupari limellä maustetuille broilerinleikkeille.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 4 (n. 800 g) broilerin rintaleikettä, maustamaton
  • 1 limetti
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Caponata-vihannekset

  • 1 (400 g) munakoiso
  • 1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1–2 lehtisellerin vartta
  • 1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 2 rkl Pirkka kapriksia

Ravintosisältö

  • Energia
    478 kJ / 114 kcal
  • Rasva
    5,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    2,9 g
  • josta sokereita
    2,6 g
  • Proteiini
    11,9 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Irrota nahka broilerileikkeiden toisesta reunasta ja leikkaa leikkeiden pintaan viiltoja veitsellä. Levitä pintaan limetinmehua, -kuoriraastetta, valkosipulia ja timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Vedä nahka takaisin fileiden päälle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Sivele pintaan öljyä. Grillaa välillä käännellen noin 30 minuuttia, kunnes broilereista tihkuva lihasneste on kirkasta.
  4. Caponata: Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleille hieman suolaa. Anna niiden -itkeä- noin 10 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Suikaloi sipuli, viipaloi lehtisellerit ja puolita kirsikkatomaatit.
  5. Paista sellereitä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä. Lisää muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kaprikset.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,8 (6 arviota)