• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Välimerellinen lohivuoka

Uunilohi on yksi suomalaisten arkiruokasuosikki. Viipaloi lohi tällä kertaa annospaloiksi ja valmista samassa vuoassa uunikasviksia. Tämäkin resepti vain n. 3,70€/annos*.
Välimerellinen lohivuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (380g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita perunat, puolet öljystä ja mausteista kulhossa. Kaada perunat leivinpaperin päälle uunipannulle. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain kahtia. Öljyä valkosipuleiden leikkauspinnat ja lisää ne pellille leikkauspinta alaspäin Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit lopulla öljyllä, suolalla ja timjamilla. Lisää kasvikset uunipannulle perunoiden viereen. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kirjolohifilee noin 3 cm:n levyisiksi annospaloiksi ja lisää palat perunoiden ja kasvisten joukkoon. Kypsennä uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ja kalapalat ovat kypsiä. Ota uunipannu uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Pese ja lohko sitruuna. Lisää sitruunalohkot vuokaan ja ripottele pinnalle tuore timjami. Tarjoa lisäksi aiolia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain..

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 380 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2