Välimerellinen lohivuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
6–8 (600 g) | tai |
2–3 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | kuivattua timjamia tai |
1/2 (200 g) | kesäkurpitsaa tai |
2 | kokonaista valkosipulia tai |
1 rs (250 g) | tai |
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
n. 3/4 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | sitruuna tai |
1/2 dl | timjamia hienonnettuna tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 527 kJ / 126 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 9,1 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita perunat, puolet öljystä ja mausteista kulhossa. Kaada perunat leivinpaperin päälle uunipannulle. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain kahtia. Öljyä valkosipuleiden leikkauspinnat ja lisää ne pellille leikkauspinta alaspäin Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit lopulla öljyllä, suolalla ja timjamilla. Lisää kasvikset uunipannulle perunoiden viereen. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kirjolohifilee noin 3 cm:n levyisiksi annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla ja lisää palat perunoiden ja kasvisten joukkoon. Kypsennä uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ja kalapalat ovat kypsiä. Ota uunipannu uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoamista.
Pese ja lohko sitruuna. Lisää sitruunalohkot vuokaan ja ripottele pinnalle tuore timjami. Tarjoa lisäksi aiolia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka timjami 9gHinta 0,79/kpl87,78/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 2,49/kpl9,96/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka Aioli valkosipulimajoneesi 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira Timjami 13g pussi mausteHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Luomu timjami 14gHinta 1,95/kpl139,29/kg
- Kesäkurpitsa luomu SuomiHinta n. 1,47/kpl5,89/kg
- Kesäkurpitsa kotimainenHinta n. 0,95/kpl3,79/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,76/kpl3,99/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Meira Majoneesi 220g Paahdettu AioliHinta 3,15/kpl14,32/kg
- Hellmannn's majoneesi 250ml valkosipuliHinta 4,15/kpl16,60/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(14 arviota)
- 30 - 60 min4,7(20 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(107 arviota)
- 30 - 60 min3,9(35 arviota)
- 30 - 60 min4,3(29 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min4,2(69 arviota)
Arvostele resepti
- Sirpukka11 kuukautta sittenSuperhyvä ja helppo, kauniskin vielä, kelpaa vierasruoaksikin hyvin.