Savusilakkamousse
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Savusilakkamousse on helppo tehdä ja se maistuu ihanalta niin dippinä kuin leivänpäällisenäkin. Tätä savusilakkamoussea teet toistekin.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
500 g | kokonaisia savusilakoita tai |
2 | kananmunaa tai |
1 (50 g) | punasipuli tai |
1 dl | ruohosipulia tai |
1 dl | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Tarjoiluun | |
---|---|
1 ps (75 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 408 kJ / 338 kcal |
Rasva | 24 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
Proteiini | 22 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Perkaa savusilakoista nahka, pää ja ruodot pois. Murenna silakat karkeasti tarjoilukulhoon.
Keitä munat koviksi, eli 8 minuuttia. Kuori ja hienonna ne. Leikkaa kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää kermavaahto, ranskankerma, sitruunanmehu, suola sekä pippuri kulhoon ja kääntele ainekset varovasti sekaisin.
Anna savusilakkamoussen maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Tarjoa savusilakkamousse esimerkiksi juures- tai perunalastujen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min4,2(103 arviota)
- 30 - 60 min4,1(53 arviota)
- 30 - 60 min4,0(6 arviota)
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,4(9 arviota)
- alle 30 min
Arvostele resepti
ka. 4,1 (20 arviota)