Savusilakkamousse
Savusilakkamousse on helppo tehdä ja se maistuu ihanalta niin dippinä kuin leivänpäällisenäkin. Tätä savusilakkamoussea teet toistekin. Noin 1,85 €/annos*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 500gkokonaisia savusilakoita
- 2kananmunaa
- 1(50 g)punasipuli
- 1dlruohosipulia
- 1dlArla Luomu kuohukermaa
- 1prk(200 g)Arla Lempi crème fraîchea
- 1tlsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Tarjoiluun
- 1ps(75 g)Pirkka juureslastuja
Valmistus
30 - 60 min- Perkaa savusilakoista nahka, pää ja ruodot pois. Murenna silakat karkeasti tarjoilukulhoon.
- Keitä munat koviksi, eli 8 minuuttia. Kuori ja hienonna ne. Leikkaa kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Lisää kermavaahto, ranskankerma, sitruunanmehu, suola sekä pippuri kulhoon ja kääntele ainekset varovasti sekaisin.
- Anna savusilakkamoussen maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
- Tarjoa savusilakkamousse esimerkiksi juures- tai perunalastujen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi