• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalifornian salaatti

Makea ananas, hieman tulinen chili, raikas limetti ja pehmeä avokado yhdistyvät kalifornian tapaan tehdyssä salaatissa.
Kalifornian salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 205 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • balsamicosiirappia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön salaatin valmistuksen ajaksi. Kuori, halkaise ja poista kivet avokadoista. Viipaloi tai kuutioi avokadot kulhoon ja kaada päälle limetinmehu.
  2. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Puhdista ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Hienonna kuorittu punasipuli.
  3. Revi tai leikkaa huuhdeltu salaatti laakealle salaattivadille. Lisää salaattipetiin tomaatit, paprika, kurkku, punasipuli ja avokado.
  4. Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja kuutioi hedelmäliha. Poista chilistä siemenet ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle chilisuikaleet ja ananaskuutiot. Sekoittele hetki kuumalla pannulla, kunnes ananas on saanut hieman väriä pintaan. Siirrä ananakset jäähtymään pois pannulta.
  5. Paista pihvit samalla pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Viipaloi pihvit ohuiksi viipaleiksi. Lisää jäähtyneet ananakset ja chilisuikaleet salaattipedille. Asettele lopuksi pihvit salaatin päälle. Tarjoa balsamicosiirapin tai salaatinkastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua