
Lohi-ananassalaatti
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Värikäs lohi-ananassalaatti sopii tarjottavaksi esimerkiksi brunssilla. Tässä salaatissa maistuu myös lohen lisäksi katkaravut sekä herkulliset vihannekset.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- 1 (n. 300 g) kurkku
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 (1 kg) ananas
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus mustapippuria
- 1 ps (180 g) Pirkka isoja katkarapuja sulatettuna (pakaste)
- 1 rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1 ps (150 g) Pirkka Provence salaattisekoitusta
- 150 g graavikirjolohiviipaleita
- nippu ruohosipulia
Avokadokastike
- 1 (170 g) kypsä avokado
- 1 limetin mehu
- 1 dl Pirkka Kevyt kermaviiliä tai turkkilaista
- ripaus suolaa
- 2 tl Pirkka Reilun Kaupan juoksevaa hunajaa
- ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia431 kJ / 103 kcal
- Rasva5,7 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit6,9 g
- josta sokereita6,6 g
- Proteiini5,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa huuhdottu kurkku puoliksi. Leikkaa puolikkaat edelleen juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet tasapohjaiselle vadille. Ripottele sokeri ja suola tasaisesti viipaleille. Jätä kurkku pehmenemään.
- Leikkaa ananaksesta viipaleet pohjasta ja päältä. Aseta lehtikruunu salaattivadin koristeeksi. Halkaise ananas neljäksi lohkoksi ja poista lohkojen sisäkulmista kuituinen sydän. Halkaise lohkot vielä kahtia ja leikkaa kuori irti. Paloittele hedelmäliha haarukkapaloiksi.
- Sekoita öljy, viinietikka, vesi, suola, sokeri ja pippuri kulhossa. Sekoita katkaravut kastikkeeseen maustumaan.
- Halkaise tomaatit. Levitä salaattisekoitus isolle vadille. Kaada kurkkuviipaleista irronnut neste pois ja kierrä viipaleet ruusukkeiksi salaattiin. Levitä katkaravut kastikkeineen salaatin päälle. Lisää ananaspalat ja tomaatinpuolikkaat salaattin.
- Kierrä lohiviipaleet ruusukkeiksi salaattiin. Levitä päälle puolet ruohosipulisilpusta ja nosta kylmään.
- Halkaise avokado, poista siemen ja irroita hedelmäliha kuoresta ruokalusikan avulla. Valele limetin mehulla ja soseuta haarukalla. Yhdistä kermaviili ja sose. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla, hunajalla ja ruohosipulisilpulla. Valmista avokadokastike vasta vähän ennen tarjoilua, sillä se tummuu pitkään seisoessaan. Tarjoa kastike erikseen salaatin lisäkkeenä. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −12 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(31 arviota)
- alle 30 min3,9(14 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min4,1(9 arviota)
- 30 - 60 min2,6(5 arviota)
- alle 30 min3,0(3 arviota)
- 30 - 60 min3,1(19 arviota)
- 30 - 60 min2,6(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,4 (7 arviota)