Wieninleikkeet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Wieninleike on perinteisesti vasikanlihasta tehty paneroitu leike, joka tarjoillaan sitruunan kanssa.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | porsaan ulkofileetä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Leivitys | |
---|---|
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | Pirkka korppujauhoja tai |
2 rkl | vettä tai |
2 | kananmunaa tai |
Paistamiseen | |
1 dl | öljyä tai |
Koristeeksi | |
4 | sitruunaviipaletta tai |
4 | anjovisfileetä tai |
2 rkl | kapriksia tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 011 kJ / 242 kcal |
Rasva | 15,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 7,2 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 17,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa filee neljään osaan ja tämän jälkeen leikkaa keskeltä melkein loppuun saakka. Avaa fileet kirjamaisesti ja nuiji viipaleet ohuiksi leikkeiksi kelmun välissä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Kaada vehnäjauhot, korppujauhot sekä kevyesti veden kanssa vatkatut kananmunat kukin omalle matalalle lautaselleen. Leivitä leikkeet molemmin puolin kastamalla ne ensin vehnäjauhoihin sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Taputtele leivitys kiinni leikkeeseen työlaudan päällä ja anna leivityksen kuivua hetken aikaa.
Valmista koristeet. Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Kääri anjovisfileet rullalle ja aseta pystyyn sitruunaviipaleille. Asettele rullan sisään muutamia kapriksia ja koristele persiljalla. Varaa jokaista leikettä kohti yksi koristettu sitruunaviipale.
Paista leikkeet yksi kerrallaan runsaassa öljyssä keskilämmöllä 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Korppujauholeivitys palaa helposti, joten vähennä lämpöä ajoissa.
Nosta leikkeet kuumalle tarjoiluvadille ja pidä 100-asteisessa uunissa lämpimänä sillä aikaa, kun paistat loput leikkeet. Huuhdo ja kuivaa pannu aina paiston välillä, jotta saat kauniita leikkeitä. Nosta koristeet leikkeille tarjotessa. Tarjoa lisäksi perunasosetta tai ranskalaisia perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kgHinta n. 15,48/kpl12,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(52 arviota)
- 30 - 60 min4,7(20 arviota)
- yli 60 min4,5(10 arviota)
- alle 30 min3,0(63 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min3,7(109 arviota)
- 30 - 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min4,4(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (35 arviota)
- Paula1 vuosi sittenTässä voisi olla paisto-ohje vasikallekin. Ostettiin cittarin tiskistä valmiit vasikkaschnitzelit.
- Papave2 vuotta sittenNoniin.. onko viininleike vasikkaa vai possua?
- Grön6 vuotta sittenTässä kerran Syrjänen komiasti esitteli introssa huoltoasemaleikettä, mutta joku mummo valmistikin jotain häslinkisoossia. On ikävä todeta, että nämä introt eivät esittele useinkaan valmistettavaa ruokaa, tätä kutsutaan 90-luvun tekniikaksi!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTuomas, tämä versio on tehty tosiaan porsaanlihasta vaikka perinteisesti wieninleike tehdään vasikasta. Välitämme palautteet tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Tuomas Honkala7 vuotta sitten"Wieninleike on perinteisesti vasikanlihasta tehty" . Ja ensimmäinen ainesosa on 600g possua???
- Ei aitoa7 vuotta sittenKuten aiempi kommentoijakin tuo ilmi, tämä ei ole Wieninleikettä nähnytkään.
- Väärin meni8 vuotta sittenSimpukat eivät ole ostereita kuten ei myöskään sianlihasta tehty leike ole Wieninleike. Wieninleike tehdään vasikasta.