Wieninleikkeet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Wieninleikkeet

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Wieninleike on perinteisesti vasikanlihasta tehty paneroitu leike, joka tarjoillaan sitruunan kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
porsaan ulkofileetä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Leivitys

1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
Pirkka korppujauhoja
tai
2 rkl
 
vettä
tai
2
 
kananmunaa
tai

Paistamiseen

1 dl
 
öljyä
tai

Koristeeksi

4
 
sitruunaviipaletta
tai
4
 
anjovisfileetä
tai
2 rkl
 
kapriksia
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 011 kJ / 242 kcal
Rasva
15,8 g
josta tyydyttynyttä
2,6 g
Hiilihydraatit
7,2 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
17,3 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa filee neljään osaan ja tämän jälkeen leikkaa keskeltä melkein loppuun saakka. Avaa fileet kirjamaisesti ja nuiji viipaleet ohuiksi leikkeiksi kelmun välissä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Kaada vehnäjauhot, korppujauhot sekä kevyesti veden kanssa vatkatut kananmunat kukin omalle matalalle lautaselleen. Leivitä leikkeet molemmin puolin kastamalla ne ensin vehnäjauhoihin sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Taputtele leivitys kiinni leikkeeseen työlaudan päällä ja anna leivityksen kuivua hetken aikaa.
Valmista koristeet. Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Kääri anjovisfileet rullalle ja aseta pystyyn sitruunaviipaleille. Asettele rullan sisään muutamia kapriksia ja koristele persiljalla. Varaa jokaista leikettä kohti yksi koristettu sitruunaviipale.
Paista leikkeet yksi kerrallaan runsaassa öljyssä keskilämmöllä 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Korppujauholeivitys palaa helposti, joten vähennä lämpöä ajoissa.
Nosta leikkeet kuumalle tarjoiluvadille ja pidä 100-asteisessa uunissa lämpimänä sillä aikaa, kun paistat loput leikkeet. Huuhdo ja kuivaa pannu aina paiston välillä, jotta saat kauniita leikkeitä. Nosta koristeet leikkeille tarjotessa. Tarjoa lisäksi perunasosetta tai ranskalaisia perunoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,49/kpl
    4,97/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,19/kpl
    34,00/kg
  • Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kg
    Hinta n. 15,48/kpl
    12,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,09/kpl
    3,41/kg
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,79/kpl
    10,83/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Santa Maria Kapris 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (35 arviota)

  • Paula
    1 vuosi sitten
    Tässä voisi olla paisto-ohje vasikallekin. Ostettiin cittarin tiskistä valmiit vasikkaschnitzelit.
  • Papave
    2 vuotta sitten
    Noniin.. onko viininleike vasikkaa vai possua?
  • Grön
    6 vuotta sitten
    Tässä kerran Syrjänen komiasti esitteli introssa huoltoasemaleikettä, mutta joku mummo valmistikin jotain häslinkisoossia. On ikävä todeta, että nämä introt eivät esittele useinkaan valmistettavaa ruokaa, tätä kutsutaan 90-luvun tekniikaksi!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Tuomas, tämä versio on tehty tosiaan porsaanlihasta vaikka perinteisesti wieninleike tehdään vasikasta. Välitämme palautteet tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Tuomas Honkala
    7 vuotta sitten
    "Wieninleike on perinteisesti vasikanlihasta tehty" . Ja ensimmäinen ainesosa on 600g possua???
  • Ei aitoa
    7 vuotta sitten
    Kuten aiempi kommentoijakin tuo ilmi, tämä ei ole Wieninleikettä nähnytkään.
  • Väärin meni
    8 vuotta sitten
    Simpukat eivät ole ostereita kuten ei myöskään sianlihasta tehty leike ole Wieninleike. Wieninleike tehdään vasikasta.