• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Wieninleikkeet

Wieninleike on perinteisesti vasikanlihasta tehty paneroitu leike, joka tarjoillaan sitruunan kanssa. Tämäkin resepti vain n. 1,85€/annos*.
Wieninleikkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 340 kcal / annos (230g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gporsaan ulkofileetä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Leivitys

    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlPirkka korppujauhoja
    • 2rklvettä
    • 2kananmunaa

Paistamiseen

    • 1dlöljyä

Koristeeksi

    • 4sitruunaviipaletta
    • 4anjovisfileetä
    • 1rklkapriksia
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa filee neljään osaan ja tämän jälkeen leikkaa keskeltä melkein loppuun saakka. Avaa fileet kirjamaisesti ja nuiji viipaleet ohuiksi leikkeiksi kelmun välissä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada vehnäjauhot, korppujauhot sekä kevyesti veden kanssa vatkatut kananmunat kukin omalle matalalle lautaselleen. Leivitä leikkeet molemmin puolin kastamalla ne ensin vehnäjauhoihin sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Taputtele leivitys kiinni leikkeeseen työlaudan päällä ja anna leivityksen kuivua hetken aikaa.
  3. Valmista koristeet. Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Kääri anjovisfileet rullalle ja aseta pystyyn sitruunaviipaleille. Asettele rullan sisään muutamia kapriksia ja koristele persiljalla. Varaa jokaista leikettä kohti yksi koristettu sitruunaviipale.
  4. Paista leikkeet yksi kerrallaan runsaassa öljyssä keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Korppujauholeivitys palaa helposti, joten vähennä lämpöä ajoissa.
  5. Nosta leikkeet kuumalle tarjoiluvadille ja pidä 100-asteisessa uunissa lämpimänä sillä aikaa, kun paistat loput leikkeet. Huuhdo ja kuivaa pannu aina paiston välillä, jotta saat kauniita leikkeitä. Nosta koristeet leikkeille tarjotessa. Tarjoa lisäksi perunasosetta tai ranskalaisia perunoita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 340 kcal1 430 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7
  • Väärin meni13.1.2017

    Simpukat eivät ole ostereita kuten ei myöskään sianlihasta tehty leike ole Wieninleike. Wieninleike tehdään vasikasta.