Kalkkunapaisti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1 1/2 kg:n | kalkkunan rintafilee tai |
1 pkt (170 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
2 dl | kalkkunan paistolientä + vettä tai |
1 rkl | sinappia tai |
1–2 rkl | marjahyytelöä tai |
1 1/2 rkl | vaaleaa suurustetta tai |
1/2 dl | kermaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 554 kJ / 133 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 0,8 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 20,7 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Ota rintafilee jääkaappiin sulamaan vähintään vuorokausi ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja peitä filee limittäin asetetuilla pekoniviipaleilla. Nosta filee uunivuokaan.
Kypsennä ensin 250-asteisessa uunissa non 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötila 150 asteeseen. Kalkkunapaisti kypsennetään noin 70–75 asteen sisälämpötilaan. Aikaa kuluu noin tunti kiloa kohti paistin koon ja paistolämpötilan mukaan. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.
Kuumenna kattilassa paistoliemi ja vesi. Mausta sinapilla ja marjahyytelöllä. Suolaa tulee paistoliemeen riittävästi pekonista. Sekoita joukkoon vaaleaa suurustetta ja anna kiehua minuutin ajan. Lisää lopuksi tilkka kermaa ja tarkista maku. Kalkkunan lisäkkeenä voit tarjota appelsiinilohkoja tai säilykehdelmiä, esimerkiksi päärynänpuolikkaita ja karpalohyytelöä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- HK Amerikan pekoni 170gHinta 2,49/kpl14,65/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250gHinta 2,65/kpl10,60/kg
- Maizena Suuruste vaaleille kastikkeille ja keitoille 250 gHinta 2,89/kpl11,56/kg
- Arla Lempi kuohukerma 2dl luomuHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,35/kpl10,80/kg
- Kaskein mustaherukkahyytelö 280gHinta 4,99/kpl17,82/kg
- Dronningholm mustaherukkahyytelö 330gHinta 3,85/kpl11,67/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min4,0(86 arviota)
- yli 60 min3,8(56 arviota)
- yli 60 min4,0(51 arviota)
- yli 60 min3,8(159 arviota)
- yli 60 min3,3(50 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
Arvostele resepti
- L.U. Sikka5 vuotta sittenNämä kalkkuna- ja broilerirullat ovat mautonta prosessoitua mössöä. Kuin söisi nötköttiviipaleen, kuvitellen sen chateaubriandiksi.
- Emilida5 vuotta sittenTästä tuli aika mautonta. Pekoni ei riittänyt maustamaan kalkkunaa. Lisäsin kastikkeeseen suolaa, mutta silti oli vaisua. Tämä vaatisi maukkaan lisäkkeen, pelkkä peruna tai riisi ei riitä.