• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalkkunapaisti

Kalkkunapaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 135 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 1 1/2kg:nkalkkunan rintafilee
    • 1pkt(170 g)Amerikan pekonia

Kastike

    • 2dlkalkkunan paistolientä + vettä
    • 1rklsinappia
    • 1-2rklmarjahyytelöä
    • 1 1/2rklvaaleaa suurustetta
    • 1/2dlkermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota rintafilee jääkaappiin sulamaan vähintään vuorokausi ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja peitä filee limittäin asetetuilla pekoniviipaleilla. Nosta filee uunivuokaan.
  2. Kypsennä ensin 250-asteisessa uunissa non 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötila 150 asteeseen. Kalkkunapaisti kypsennetään noin 70-75 asteen sisälämpötilaan. Aikaa kuluu noin tunti kiloa kohti paistin koon ja paistolämpötilan mukaan. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.
  3. Kuumenna kattilassa paistoliemi ja vesi. Mausta sinapilla ja marjahyytelöllä. Suolaa tulee paistoliemeen riittävästi pekonista. Sekoita joukkoon vaaleaa suurustetta ja anna kiehua minuutin ajan. Lisää lopuksi tilkka kermaa ja tarkista maku. Kalkkunan lisäkkeenä voit tarjota appelsiinilohkoja tai säilykehdelmiä, esimerkiksi päärynänpuolikkaita ja karpalohyytelöä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 135 kcal564 kJ
  • Proteiinia20,3 g
  • Hiilihydraatteja1,32 g
  • Rasvaa5,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua