• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalkkunarulla ja omenainen kastike

Kalkkunarulla ja omenainen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • 1(n. 1 kg)kalkkunafileerulla

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa kunnes paistovahti ponnahtaa. Aikaa kuluu 1 1/2-2 tuntia kiloa kohti paistin koon ja paistolämpötilan mukaan. Kalkkunarulla kypsennetään noin 70-75 asteen sisälämpötilaan. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
  2. Valmista kastike. Kuumenna mehu kattilassa. Mausta fondilla (voit käyttää myös kalkkunan paistilientä), sinapilla ja marjahyytelöllä. Sekoita joukkoon suuruste ja anna kiehua 1 minuutti. Lisää lopuksi tilkka kermaa ja tarkista maku. Tarjoa lisäksi esimerkiksi juuresvuokaa ja marjahyytelöä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 87,8 kcal367 kJ
  • Proteiinia12,4 g
  • Hiilihydraatteja4,8 g
  • Rasvaa2,23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7