• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaatti-inkiväärimarinoitu kalkkunanrinta

Tomaatti-inkiväärimarinoitu kalkkunanrinta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 71,6 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • n. 900gmaustamatonta kalkkunanfileetä

Marinadi

    • 6(n. 600 g)tomaattia
    • 2-3tltuoretta inkivääriä raastettuna
    • n. 1tlsuolaa
    • n. 50gkevätsipulia ohuina suikaleina

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kalkkuna huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Työnnä paisti paistopussiin, sulje pussi ja tee päälle paistomittaria varten pieni reikä. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 175 asteessa kunnes mittari näyttää 72 astetta. Aikaa kuluu noin 45-60 minuuttia paistin paksuudesta riippuen. Ota paisti paistopussista ja anna jäähtyä mahdollisimman nopeasti.
  2. Kalttaa tomaatit. Työnnä haarukka tomaatin kantaan ja tee kuoreen pieni viilto terävällä veitsellä. Upota tomaatti hetkeksi kiehuvaan veteen ja kun viilto on revennyt, vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit ja koverra siemenet ulos. Poista kanta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori inkivääri ja raasta se tomaatin joukkoon. Leikkaa kevätsipuli 2-3 sentin pätkiksi ja leikkaa pitkittäin tikuiksi marinadiin. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
  4. Leikkaa jäähtynyt liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne limittäin suuren, laakean tarjoiluvadin pohjalle. Lusikoi marinadi tasaisesti lihalle. Peitä vati kelmulla ja nosta kylmään maustumaan seuraavaan päivään. Tarjoa salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Buffetpöydässä annosmäärä 10 annosta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,6 kcal300 kJ
  • Proteiinia14,7 g
  • Hiilihydraatteja1,32 g
  • Rasvaa0,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille