Tomaatti-inkiväärimarinoitu kalkkunanrinta
Marinoitu kallkunanrinta maistuu salaatin kanssa lounaaksi tai illalliseksi.
6 annostayli 60 min71,6 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- n. 900gmaustamatonta kalkkunanfileetä
Marinadi
- 6(n. 600 g)tomaattia
- 2-3tltuoretta inkivääriä raastettuna
- n. 1tlsuolaa
- n. 50gkevätsipulia ohuina suikaleina
Valmistus
yli 60 min- Ota kalkkuna huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Työnnä paisti paistopussiin, sulje pussi ja tee päälle paistomittaria varten pieni reikä. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 175 asteessa kunnes mittari näyttää 72 astetta. Aikaa kuluu noin 45-60 minuuttia paistin paksuudesta riippuen. Ota paisti paistopussista ja anna jäähtyä mahdollisimman nopeasti.
- Kalttaa tomaatit. Työnnä haarukka tomaatin kantaan ja tee kuoreen pieni viilto terävällä veitsellä. Upota tomaatti hetkeksi kiehuvaan veteen ja kun viilto on revennyt, vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit ja koverra siemenet ulos. Poista kanta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
- Kuori inkivääri ja raasta se tomaatin joukkoon. Leikkaa kevätsipuli 2-3 sentin pätkiksi ja leikkaa pitkittäin tikuiksi marinadiin. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa jäähtynyt liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne limittäin suuren, laakean tarjoiluvadin pohjalle. Lusikoi marinadi tasaisesti lihalle. Peitä vati kelmulla ja nosta kylmään maustumaan seuraavaan päivään. Tarjoa salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Buffetpöydässä annosmäärä 10 annosta.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 71,6 kcal300 kJ
- Proteiinia 14,7 g
- Hiilihydraatteja1,32 g
- Rasvaa0,74 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi