Salviakalkkuna ja appelsiinikastike
Salviakalkkuna ja appelsiinikastike yhdistelevät muun muassa kinkkua, kalkkunafileetä, appelsiinimehua ja tuoretta salviaa. Kylkeen sopivat säilykehedelmät.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1kpl(n. 1kg)kalkkunafileetä
- 1ruukkutuoretta salviaa
- ripausmustapippuria
Kastike
- 2dlkalkkunan paistolientä + vettä
- 1(n. 1 1/2 dl)appelsiinin mehu
- 1rklsinappia
- 2rklvaaleaa suurustetta
- 1/2dlvispikermaa
- (suolaa)
Valmistus
yli 60 min- Ota kalkkunafilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus ja pane filee uunivuokaan. Peitä filee salvianlehdillä ja ohuilla limittäin asetetuilla kinkkuviipaleilla. Rouhi päälle mustapippuria.
- Työnnä paistomittari kalkkunafileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila nousee 75 asteeseen. Aikaa kuluu runsas tunti kiloa kohti. Kääri kypsä filee alumiinifolioon. Anna vetäytyä sillä aikaa kun valmistat kastikkeen. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita vuoassa paistoliemen joukkoon vesi ja siivilöi kattilaan. Lisää appelsiinista puristettu mehu kattilaan ja kuumenna paistoliemi. Mausta sinapilla. Suolaa paistoliemeen tulee riittävästi ilmakuivatusta kinkusta. Sekoita joukkoon Maizena-suuruste ja anna kiehua minuutin ajan. Lisää lopuksi kermaa ja tarkista maku.
- Kalkkunafileen voit tarjota lämpimänä kastikkeen kanssa tai kylmänä leikkeleenä esimerkiksi leivällä tai voileipäpöydässä. Kalkkunan lisäkkeeksi sopivat mustaherukkahyytelö ja säilykehedelmät.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,0(2 arvostelua)
- 30 - 60 min2,5(2 arvostelua)
- yli 60 min4,0(32 arvostelua)
Kommentoi