• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Salviakalkkuna ja appelsiinikastike

Salviakalkkuna ja appelsiinikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 153 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 2dlkalkkunan paistolientä + vettä
    • 1(n. 1 1/2 dl)appelsiinin mehu
    • 1rklsinappia
    • 2rklvaaleaa suurustetta
    • 1/2dlvispikermaa
    • (suolaa)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kalkkunafilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus ja pane filee uunivuokaan. Peitä filee salvianlehdillä ja ohuilla limittäin asetetuilla kinkkuviipaleilla. Rouhi päälle mustapippuria.
  2. Työnnä paistomittari kalkkunafileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila nousee 75 asteeseen. Aikaa kuluu runsas tunti kiloa kohti. Kääri kypsä filee alumiinifolioon. Anna vetäytyä sillä aikaa kun valmistat kastikkeen. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita vuoassa paistoliemen joukkoon vesi ja siivilöi kattilaan. Lisää appelsiinista puristettu mehu kattilaan ja kuumenna paistoliemi. Mausta sinapilla. Suolaa paistoliemeen tulee riittävästi ilmakuivatusta kinkusta. Sekoita joukkoon Maizena-suuruste ja anna kiehua minuutin ajan. Lisää lopuksi kermaa ja tarkista maku.
  4. Kalkkunafileen voit tarjota lämpimänä kastikkeen kanssa tai kylmänä leikkeleenä esimerkiksi leivällä tai voileipäpöydässä. Kalkkunan lisäkkeeksi sopivat mustaherukkahyytelö ja säilykehedelmät.

Ravintosisältö per 100 g

  • 153 kcal640 kJ
  • Proteiinia20,9 g
  • Hiilihydraatteja2,4 g
  • Rasvaa6,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille