• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalkkuna ja hyytelökastike

Kalkkuna ja hyytelökastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 206 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kalkkunarulla

Kastike

    • 1appelsiinin tai sitruunan kuori
    • 3rklpunaviiniä, konjakkia tai sherryä
    • 1dlmustaherukkahyytelöä
    • 3rklappelsiinin tai sitruunan mehua
    • 1/2-1tlsinappijauhetta
    • ripausinkivääriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kalkkunarulla on helppo ja herkullinen joulupöydän herkku. Ota rulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan.Kypsennä 125-175 asteessa kunnes paistovahti ponnahtaa. Aikaa kuluu 1 1/2-2 1/2 tuntia kiloa kohti paistin koon ja paistoläm- pötilan mukaan. Kalkkunarulla kypsennetään noin 75-79 asteen sisälämpötilaan. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
  2. Kalkkunan lisäkkeenä voit tarjota appelsiiniviipaleita tai säilykehedelmiä, esimerkiksi päärynänpuolikkaita ja karpalohyytelöä.
  3. Hyytelökastike: Pese appelsiinin tai sitruunan kuori harjalla ja kuumalla vedellä. Kuori appelsiinin keltainen ohut pintakerros (ei valkoista osaa) perunankuorimaveitsellä tai raasta raastinraudalla. Kiehauta appelsiinikuorisuikaleet viinissä ja jätä siihen jäähtymään. Sekoita herukkahyytelöön puolikkaan appelsiinin mehu ja mausta sinappijauheella sekä inkiväärillä. Lisää kuorisuikaleet liemineen. Anna kastikkeen maustua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoa kylmänä kalkkunan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 206 kcal860 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja0 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille