Kalkkuna ja hyytelökastike
Kalkkunarulla on helppo ja herkullinen joulupöydän herkku, jonka voit kruunata ihanalla mustaherkkuahyytelökastikkeella.
yli 60 min206 kcal / 100 g
Ainekset
- 1kalkkunarulla
Kastike
- 1appelsiinin tai sitruunan kuori
- 3rklpunaviiniä, konjakkia tai sherryä
- 1dlmustaherukkahyytelöä
- 3rklappelsiinin tai sitruunan mehua
- 1/2-1tlsinappijauhetta
- ripausinkivääriä
Valmistus
yli 60 min- Ota rulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan.Kypsennä 125-175 asteessa kunnes paistovahti ponnahtaa. Aikaa kuluu 1 1/2-2 1/2 tuntia kiloa kohti paistin koon ja paistoläm- pötilan mukaan. Kalkkunarulla kypsennetään noin 75-79 asteen sisälämpötilaan. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
- Kalkkunan lisäkkeenä voit tarjota appelsiiniviipaleita tai säilykehedelmiä, esimerkiksi päärynänpuolikkaita ja karpalohyytelöä.
- Hyytelökastike: Pese appelsiinin tai sitruunan kuori harjalla ja kuumalla vedellä. Kuori appelsiinin keltainen ohut pintakerros (ei valkoista osaa) perunankuorimaveitsellä tai raasta raastinraudalla. Kiehauta appelsiinikuorisuikaleet viinissä ja jätä siihen jäähtymään. Sekoita herukkahyytelöön puolikkaan appelsiinin mehu ja mausta sinappijauheella sekä inkiväärillä. Lisää kuorisuikaleet liemineen. Anna kastikkeen maustua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoa kylmänä kalkkunan kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 206 kcal860 kJ
- Proteiinia 29 g
- Hiilihydraatteja0 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi