Taikinoitu kalkkunafileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taikinoitu kalkkunafilee

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Taikinoitu kalkkunafilee syntyy hyvin maustetuista kalkkunafileistä ja kastikkeesta, jossa maistuvat muun muassa omena ja sinappi. Tarjoile jouluna.

    Ainekset

    6 annosta
    1 kpl (n. 1 kg)
     
    kalkkunan rintafileetä
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    rosmariinia (tai 1-2 tuoretta vartta)
    tai
    1 pkt (500 g)
     
    tai

    Kastike

    2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai
    1/2 rkl
     
    kanafondia
    tai
    1 rkl
     
    sinappia
    tai
    1 1/2 rkl
     
    vaaleaa suurustetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    985 kJ / 236 kcal
    Rasva
    10,5 g
    josta tyydyttynyttä
    4,8 g
    Hiilihydraatit
    14 g
    josta sokereita
    2 g
    Proteiini
    20,5 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata pakastettu voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    Ota kalkkunafilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. (Jos käytät pakastettua kalkkunafileetä, sulata se jääkaapissa.) Poista muovipakkaus ja ruskista kuivaksi pyyhitty filee öljyssä molemmin puolin välillä käännellen, noin 10 minuuttia. Ripottele mausteet fileen pintaan ja anna sen levähtää sillä aikaa, kun kaaviloit voitaikinan.

    Kaaviloi voitaikina niin suureksi suorakaiteen muotiseksi levyksi, että voit kietoa kalkkunafileen taikinan sisään. Nosta ruskistettu, maustettu filee taikinalevyn toiseen päähän. Kiedo taikinalevy fileen ympärille taittamalla se ensin fileen päälle ja leikkaamalla ylimääräinen taikina pois.