Hyppää sisältöön
Taikinoitu kalkkunafileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taikinoitu kalkkunafilee

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Taikinoitu kalkkunafilee syntyy hyvin maustetuista kalkkunafileistä ja kastikkeesta, jossa maistuvat muun muassa omena ja sinappi. Tarjoile jouluna.

    Ainekset

    6 annosta

    Kastike

    • 2 dl Pirkka omenatäysmehua
    • 1/2 rkl kanafondia
    • 1 rkl sinappia
    • 1 1/2 rkl vaaleaa suurustetta

    Ravintosisältö

    • Energia
      984 kJ / 235 kcal
    • Rasva
      10,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,9 g
    • Hiilihydraatit
      14 g
    • josta sokereita
      2,1 g
    • Proteiini
      20,5 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata pakastettu voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Ota kalkkunafilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. (Jos käytät pakastettua kalkkunafileetä, sulata se jääkaapissa.) Poista muovipakkaus ja ruskista kuivaksi pyyhitty filee öljyssä molemmin puolin välillä käännellen, noin 10 minuuttia. Ripottele mausteet fileen pintaan ja anna sen levähtää sillä aikaa, kun kaaviloit voitaikinan.
    3. Kaaviloi voitaikina niin suureksi suorakaiteen muotiseksi levyksi, että voit kietoa kalkkunafileen taikinan sisään. Nosta ruskistettu, maustettu filee taikinalevyn toiseen päähän. Kiedo taikinalevy fileen ympärille taittamalla se ensin fileen päälle ja leikkaamalla ylimääräinen taikina pois.
    4. Voitele päällekkäin tulevat taikinareunat kananmunalla. Ummista saumat ja käännä fileen alle. Nosta filee laakeaan uunivuokaan. Leikkaa jäljelle jäänyt taikina nauhoiksi ja kiinnitä ristikoksi munalla voidellun taikinoidun fileen päälle. Voitele vielä pinta munalla ja pistele haarukalla.
    5. Kypsennä 200 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Kalkkunafilee kypsennetään noin 70–75 asteen sisälämpötilaan. Peitä kalkkuna alumiinifoliolla ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Valmista sillä aikaa kastike.
    6. Kastike: Mittaa kattilaan omenamehu. Mausta fondilla ja sinapilla. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon vaaleaa suurustetta ja anna kiehua minuutin ajan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti