• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalkkunarulla, appelsiini- ja persikkakastike

Suolaisen kalkkunarullan kanssa maistuu hedelmäinen appelsiini- tai persikkakastike. Tarjoa kalkkunarulla riisin tai perunoiden kanssa.
Kalkkunarulla, appelsiini- ja persikkakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 59 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kalkkunarulla

Appelsiinikastike

    • 2dlvettä
    • 1rklkanafondia
    • 1appelsiinin mehu
    • 1/2rklmaissitärkkelystä (Maizena) tai vehnäjauhoja
    • 1/2dlvettä
    • rosmariinia ja inkivääriä
    • tilkkakuohukermaa

Persikkakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota rulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 125-175 asteessa kunnes paistovahti ponnahtaa. Aikaa kuluu 1 1/2-2 1/2 tuntia kiloa kohti paistin koon ja paistolämpötilan mukaan. Kalkkunarulla kypsennetään noin 75-79 asteen sisälämpötilaan.
  2. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
  3. Appelsiinikastike: Tee kanafondiliemestä ja appelsiinin mehusta kastike suurustamalla se kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla maissi- tai vehnäjauhoilla. Mausta rosmariinilla ja inkiväärillä. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää lopuksi tilkka kermaa.
  4. Persikkakastike: Valuta persikanpuolikkaat liemestä ja soseuta. Kaada persikkasose kattilaan. Sekoita joukkoon vesi, kanafondi ja maissijauhot. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 59 kcal247 kJ
  • Proteiinia7,89 g
  • Hiilihydraatteja5,73 g
  • Rasvaa0,63 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille