Kampasimpukka-pekonisalaatti
Kampasimpukka-pekonisalaattiin pekonit paistetaan ihanan rapeiksi ja kampasimpukat jätetään meheviksi. Pinnalle valutetaan raikkaan vihreää yrttiöljyä.
- 4 annosta
- alle 30 min
- 188 kcal / annos (190g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(150 g)Pirkka Parhaat kampasimpukoita (pakaste)
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1ruukkuPirkka salaattimixiä
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2(n. 200 g)kurkkua
Yrttiöljy
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1/2rklsitruunanmehua
- ripauspippuria
- ripaussuolaa
Lisäksi
- 1rklöljyä
- ripaussuolaa
Valmistus
alle 30 min- Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa simpukoiden pinta talouspaperilla.
- Paista pekonit pannulla todella rapeiksi. Nosta ne talouspaperille. Leikkaa jäähtyneet pekonit muruiksi.
- Levitä salaatti laakealle vadille. Halkaiset kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku. Levitä tomaatit, kurkut ja pekonimurut salaattisekoituksen pinnalle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista kampasimpukoita koosta riippuen 1/2-1 minuuttia/puoli. Mausta ripauksella suolaa. Nosta kampasimpukat salaatin pinnalle ja valuta kastike salaatille. Vinkki! Jos et pidä pekonista, jätä se pois. Yrttiöljy raikastaa ja mehevöittää salaatin.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 190g100 g
- 188 kcal787 kJ
- Proteiinia 12,7 g
- Hiilihydraatteja2,93 g
- Rasvaa14,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi