• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kampasimpukka-pekonisalaatti

Kampasimpukka-pekonisalaattiin pekonit paistetaan ihanan rapeiksi ja kampasimpukat jätetään meheviksi. Pinnalle valutetaan raikkaan vihreää yrttiöljyä.
Kampasimpukka-pekonisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 188 kcal / annos (190g)

Ainekset

4 annosta

Yrttiöljy

Lisäksi

    • 1rklöljyä
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa simpukoiden pinta talouspaperilla.
  2. Paista pekonit pannulla todella rapeiksi. Nosta ne talouspaperille. Leikkaa jäähtyneet pekonit muruiksi.
  3. Levitä salaatti laakealle vadille. Halkaiset kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku. Levitä tomaatit, kurkut ja pekonimurut salaattisekoituksen pinnalle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kuumenna öljy pannussa ja paista kampasimpukoita koosta riippuen 1/2-1 minuuttia/puoli. Mausta ripauksella suolaa. Nosta kampasimpukat salaatin pinnalle ja valuta kastike salaatille. Vinkki! Jos et pidä pekonista, jätä se pois. Yrttiöljy raikastaa ja mehevöittää salaatin.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 188 kcal787 kJ
  • Proteiinia12,7 g
  • Hiilihydraatteja2,93 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille