Kana-pekonipiirakka
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä ja ruokaisa suolainen piirakka on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Tee syksyinen piirakka rennosti galetten muotoon pellille, jolloin et tarvitse edes piirakkavuokaa!
Ainekset
4–6 annosta
- 2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 2 dl Pirkka Luomu grahamjauhoja
- 100 g huoneenlämpöistä Pirkka voita
- 3/4 tl suolaa
- 1 prk (120 g) Pirkka smetanaa
- 1 kananmuna (voiteluun)
Täyte
- 1 (600 g) myskikurpitsa
- 1 pkt (300 g) Pirkka Vikkelät kanan sisäfileepaloja
- 1 pkt (150 g) Pirkka suomalaista pekonia
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- 3 rkl Pirkka vihreää pestoa
- 1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- tuoretta basilikaa koristeluun
Ravintosisältö
- Energia1 387 kJ / 332 kcal
- Rasva22,1 g
- josta tyydyttynyttä11,3 g
- Hiilihydraatit16,1 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini15,7 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Nypi jauhot, pehmeä voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina litteäksi kiekoksi ja kääri se muovikelmuun. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Poista kurpitsan päät, puolita leveyssuunnassa ja kuori. Leikkaa kurpitsan kapeampi osa ohuiksi viipaleiksi (noin 20 kpl). Puolita paksumpi osa, poista siemenet ja leikkaa noin kahden senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi (n. 2 dl).
- Leikkaa pekoni reiluiksi paloiksi ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonia, kunnes se saa väriä. Lisää kurpitsakuutiot ja kuullota niitä hetki. Lisää lopuksi kanapalat ja esikypsennä, kunnes kanapalojen pinta on saanut hieman väriä.
- Riko kananmuna pieneen kulhoon ja riko sen rakenne. Hienonna ruohosipuli.
- Kauli ja painele pohjataikina ohueksi pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) jauhotetulla leivinpaperilla. Voit halutessasi leikata reunat tasaisiksi esimerkiksi pikkuveitsellä.
- Levitä pohjan päälle pesto. Asettele päälle kurpitsaviipaleet tasaisesti niin, että pohjan reunoja jää näkyviin 4 cm. Sekoita kanatäytteen joukkoon juustoraaste (jätä sivuun n. 1 dl raastetta) ja ruohosipuli. Kaada täyte pohjan päälle niin, että taikinan reunaa jää näkyviin noin 4 cm.
- Taita reunat kevyesti täytteen päälle, ripottele täytteen pinnalle loppu juustoraaste ja voitele reunat kananmunalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuutttia, kunnes pohja on kypsä ja saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä vihreän salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/3 kpl15,56/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,81/kgIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (11,62/kg)
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(78 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,0(486 arviota)
- yli 60 min4,6(17 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,4(9 arviota)
- yli 60 min3,6(106 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (78 arviota)