Muikkukukkoset
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Pienet muikkukukkoset täytetään paistetuilla ja marinoiduilla neulamuikuilla. Ruiskuoriset pikkupiirakat saavat lisämakua pekonista ja punasipulista.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
24 kpl
48 kpl (n. 350 g) | pieniä perattuja neulamuikkuja tai |
1 pkt (150 g) | tai |
Taikina | |
---|---|
2 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
Marinadi | |
2 1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
1/2 rkl | sokeria tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 (125 g) | iso punasipuli tai |
Voiteluun | |
50 g | tai |
2 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 435 kJ / 104 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 7,5 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huuhdo ja valuta muikut. Paista muikut kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä.
Kiehauta marinadiin tuleva vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja kaada se jäähtyneenä kalojen päälle kulhoon. Lisää punasipulirenkaat. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista piirakkataikina sekoittamalla keskenään ensin jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa 24 palaan. Suojaa palat kelmulla, jotta taikina ei kuivu. Kaulitse palat piirakkapulikalla tai kaulimella soikeiksi, ohuiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoret kelmulla.
Leikkaa pekonit kolmeen tai neljään osaan, niin että saat yhteensä 24 viipaletta. Levitä pekoniviipaleet kuorien keskelle ja niiden päälle pari marinoitua, valutettua muikkua ja muutama punasipulisuikale. Jätä kuoren reunoille noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Nosta uunipellille.
Paista uunin keskitasolla 300 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella ja peitä liinalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- Snellman Kunnon pekoni 150gHinta 3,09/kpl20,60/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(31 arviota)
- yli 60 min4,5(59 arviota)
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- alle 30 min4,2(6 arviota)
- alle 30 min3,3(61 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min3,9(338 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,0 (1 arvio)