Muikkukukkoset Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkukukkoset

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pienet muikkukukkoset täytetään paistetuilla ja marinoiduilla neulamuikuilla. Ruiskuoriset pikkupiirakat saavat lisämakua pekonista ja punasipulista.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

24 kpl
48 kpl (n. 350 g)
 
pieniä perattuja neulamuikkuja
tai
1 pkt (150 g)
 
tai

Taikina

2 1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai

Marinadi

2 1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
väkiviinaetikkaa
tai
1 rkl
 
suolaa
tai
1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
1 (125 g)
 
iso punasipuli
tai

Voiteluun

50 g
 
tai
2 rkl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
435 kJ / 104 kcal
Rasva
5,1 g
josta tyydyttynyttä
2,3 g
Hiilihydraatit
7,5 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
6 g
Suola
1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhdo ja valuta muikut. Paista muikut kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä.

Kiehauta marinadiin tuleva vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja kaada se jäähtyneenä kalojen päälle kulhoon. Lisää punasipulirenkaat. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista piirakkataikina sekoittamalla keskenään ensin jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa 24 palaan. Suojaa palat kelmulla, jotta taikina ei kuivu. Kaulitse palat piirakkapulikalla tai kaulimella soikeiksi, ohuiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoret kelmulla.

Leikkaa pekonit kolmeen tai neljään osaan, niin että saat yhteensä 24 viipaletta. Levitä pekoniviipaleet kuorien keskelle ja niiden päälle pari marinoitua, valutettua muikkua ja muutama punasipulisuikale. Jätä kuoren reunoille noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Nosta uunipellille.

Paista uunin keskitasolla 300 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella ja peitä liinalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka Grillaa suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (1 arvio)