Muikkukukkoset
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Pienet muikkukukkoset täytetään paistetuilla ja marinoiduilla neulamuikuilla. Ruiskuoriset pikkupiirakat saavat lisämakua pekonista ja punasipulista.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
24 kpl
48 kpl (n. 350 g) | pieniä perattuja neulamuikkuja tai |
1 pkt (140 g) | Pirkka pekonia tai |
Taikina | |
---|---|
2 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
Marinadi | |
2 1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
1/2 rkl | sokeria tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 (125 g) | iso punasipuli tai |
Voiteluun | |
50 g | tai |
2 rkl | vettä tai |
Valmistus
yli 60 min
Huuhdo ja valuta muikut. Paista muikut kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä.
Kiehauta marinadiin tuleva vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja kaada se jäähtyneenä kalojen päälle kulhoon. Lisää punasipulirenkaat. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista piirakkataikina sekoittamalla keskenään ensin jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa 24 palaan. Suojaa palat kelmulla, jotta taikina ei kuivu. Kaulitse palat piirakkapulikalla tai kaulimella soikeiksi, ohuiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoret kelmulla.
Leikkaa pekonit kolmeen tai neljään osaan, niin että saat yhteensä 24 viipaletta. Levitä pekoniviipaleet kuorien keskelle ja niiden päälle pari marinoitua, valutettua muikkua ja muutama punasipulisuikale. Jätä kuoren reunoille noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Nosta uunipellille.
Paista uunin keskitasolla 300 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella ja peitä liinalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(56 arvostelua)
- yli 60 min4,2(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,5(52 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(104 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,0(1 arvostelu)
- yli 60 min4,4(5 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (1 arvostelu)