Muikkukukkoset
Pienet muikkukukkoset täytetään paistetuilla ja marinoiduilla neulamuikuilla. Ruiskuoriset pikkupiirakat saavat lisämakua pekonista ja punasipulista.
24 kplyli 60 min
Ainekset
24 kpl
- 48kpl(n. 350 g)pieniä perattuja neulamuikkuja
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
Taikina
- 2 1/2dlPirkka ruisjauhoja
- 1tlsuolaa
- 1 1/2dlvettä
Marinadi
- 2 1/2dlvettä
- 1/2dlväkiviinaetikkaa
- 1rklsuolaa
- 1/2rklsokeria
- 1tlmustapippuria
- 1(125 g)iso punasipuli
Voiteluun
- 2rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Huuhdo ja valuta muikut. Paista muikut kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä.
- Kiehauta marinadiin tuleva vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja kaada se jäähtyneenä kalojen päälle kulhoon. Lisää punasipulirenkaat. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
- Valmista piirakkataikina sekoittamalla keskenään ensin jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa 24 palaan. Suojaa palat kelmulla, jotta taikina ei kuivu. Kaulitse palat piirakkapulikalla tai kaulimella soikeiksi, ohuiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoret kelmulla.
- Leikkaa pekonit kolmeen tai neljään osaan, niin että saat yhteensä 24 viipaletta. Levitä pekoniviipaleet kuorien keskelle ja niiden päälle pari marinoitua, valutettua muikkua ja muutama punasipulisuikale. Jätä kuoren reunoille noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Nosta uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 300 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella ja peitä liinalla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi