MuikkukukkosetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkukukkoset

Pienet muikkukukkoset täytetään paistetuilla ja marinoiduilla neulamuikuilla. Ruiskuoriset pikkupiirakat saavat lisämakua pekonista ja punasipulista.

  • 24 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

24 kpl
    • 48kpl(n. 350 g)pieniä perattuja neulamuikkuja

Taikina

Marinadi

    • 2 1/2dlvettä
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa
    • 1/2rklsokeria
    • 1tlmustapippuria
    • 1(125 g)iso punasipuli

Voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhdo ja valuta muikut. Paista muikut kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Anna muikkujen jäähtyä.
  2. Kiehauta marinadiin tuleva vesi, etikka ja mausteet. Anna liemen jäähtyä ja kaada se jäähtyneenä kalojen päälle kulhoon. Lisää punasipulirenkaat. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
  3. Valmista piirakkataikina sekoittamalla keskenään ensin jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa 24 palaan. Suojaa palat kelmulla, jotta taikina ei kuivu. Kaulitse palat piirakkapulikalla tai kaulimella soikeiksi, ohuiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoret kelmulla.
  4. Leikkaa pekonit kolmeen tai neljään osaan, niin että saat yhteensä 24 viipaletta. Levitä pekoniviipaleet kuorien keskelle ja niiden päälle pari marinoitua, valutettua muikkua ja muutama punasipulisuikale. Jätä kuoren reunoille noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Nosta uunipellille.
  5. Paista uunin keskitasolla 300 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella ja peitä liinalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu