Parsa-pekonipiirakka
Parsa, pekoni ja parmesaani ovat mainio makuyhdistelmä suolaisessa piirakassa. Parmesaaniraaste taikinassa ja täytteessä nostavat piirakan uusiin ulottuvuuksiin. Noin 2,60€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
Piirakkapohja
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 125gvoita
- 2 1/2rklkylmää vettä
Täyte
- 2nippua(à 450 g)vihreää parsaa
- 1pkt(150 g)Pirkka suomalaista pekonia
- 1(100 g)iso sipuli hienonnettuna
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/2dlkevytmaitoa
- 3kananmunaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- parmesaania lastuina
- versoja koristeeksi
Valmistus
yli 60 min- Sekoita jauhot ja parmesaaniraaste keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu kylmä voi. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia.
- Huuhtele parsat ja napauta käsin parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Paloittele puolet parsoista pieniksi paloiksi ja loput pituussuunnassa puoliksi.
- Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekoni. Lisää parsapalat ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli on saanut väriä.
- Sekoita ruokakerma ja maito keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon munat, parmesaaniraaste, suola ja mustapippuri.
- Levitä parsa-pekoniseos piirakan pohjalle ja kaada päälle kermaseos. Asettele parsanpuolikkaat vierekkäin piirakan päälle, niin että joka toinen on toisin päin.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa parsa-pekonipiirakka hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Parsat päällä kauniita, mutta hankala leikata paloja ilman terävää veistä. Itsellä jäi pohja aika murenevaksi
Tämä piirakka jää minun ohjekokoelmaani,tuntui hyvin maistuvan.Pohjaksi kyllä laitoin gluteenittoman valmispohjan,mutta ei näyttänyt haittaavan.
Tarkoitin tietysti speltti jauhoja .
Minä käytin graahamjauhojen siasta soelttijauhoja , tulos oli loistava ja menekki huima .
Voiko pohjassa käyttää vain vehnäjauhoja, eli jättäisi grahamjauhot pois?
Mimmu, kyllä voit käyttää pohjassa halutessasi myös pelkkiä vehnäjauhoja.
Tää koristelu oli kyllä täysin todellisuudesta irrallaan. Miten pyöreään vuokaan laitetaan yhtä pitkiä parsanpuolikkaita tasaisesti?
Osmo, mikäli puolitettujen parsojen pituus ei sovi vuoan kokoon, voi niitä leikata hieman lyhyemmiksi ja asetella mieleisellä tavalla.