Parsa-pekonipiirakka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Parsa, pekoni ja parmesaani ovat mainio makuyhdistelmä suolaisessa piirakassa. Parmesaaniraaste taikinassa ja täytteessä nostavat piirakan uusiin ulottuvuuksiin. Noin 2,60€/annos.*
Ainekset
6 annosta
Piirakkapohja | |
---|---|
1 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | tai |
125 g | voita tai |
2 1/2 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
2 nippua (à 450 g) | vihreää parsaa tai |
1 pkt (150 g) | tai |
1 (100 g) | iso sipuli hienonnettuna tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 dl | kevytmaitoa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
parmesaania lastuina tai | |
versoja koristeeksi tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot ja parmesaaniraaste keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu kylmä voi. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka (Ø 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia.
Huuhtele parsat ja napauta käsin parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Paloittele puolet parsoista pieniksi paloiksi ja loput pituussuunnassa puoliksi.
Suikaloi pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekoni. Lisää parsapalat ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli on saanut väriä.
Sekoita ruokakerma ja maito keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon munat, parmesaaniraaste, suola ja mustapippuri.
Levitä parsa-pekoniseos piirakan pohjalle ja kaada päälle kermaseos. Asettele parsanpuolikkaat vierekkäin piirakan päälle, niin että joka toinen on toisin päin.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa parsa-pekonipiirakka hieman jäähtyneenä.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(162 arvostelua)
- alle 30 min3,9(111 arvostelua)
- yli 60 min4,2(85 arvostelua)
- yli 60 min4,1(144 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(121 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(128 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(70 arvostelua)
- yli 60 min4,0(28 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (85 arvostelua)
- Hande10 kuukautta sittenParsat päällä kauniita, mutta hankala leikata paloja ilman terävää veistä. Itsellä jäi pohja aika murenevaksi
- Tuuleva1 vuosi sittenTämä piirakka jää minun ohjekokoelmaani,tuntui hyvin maistuvan.Pohjaksi kyllä laitoin gluteenittoman valmispohjan,mutta ei näyttänyt haittaavan.
- Mummeli1 vuosi sittenTarkoitin tietysti speltti jauhoja .
- Mummeli1 vuosi sittenMinä käytin graahamjauhojen siasta soelttijauhoja , tulos oli loistava ja menekki huima .
- Mimmu1 vuosi sittenVoiko pohjassa käyttää vain vehnäjauhoja, eli jättäisi grahamjauhot pois?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMimmu, kyllä voit käyttää pohjassa halutessasi myös pelkkiä vehnäjauhoja.
- Osmo1 vuosi sittenTää koristelu oli kyllä täysin todellisuudesta irrallaan. Miten pyöreään vuokaan laitetaan yhtä pitkiä parsanpuolikkaita tasaisesti?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOsmo, mikäli puolitettujen parsojen pituus ei sovi vuoan kokoon, voi niitä leikata hieman lyhyemmiksi ja asetella mieleisellä tavalla.