• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Olut-sipuligaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Olut-sipuligalette

Mehevä oluella maustettu sipuligalette sopii illanistujaisiin tai ruokaisaksi lounaaksi. Noin 1,25€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Galettepohja

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina litteäksi kiekoksi ja kääri se muovikelmuun. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit. Lohko sipulit veneiksi ja suikaloi valkosipulinkynnet.
  3. Sulata voi pannussa ja kuullota sipuleita, kunnes ne pehmenevät hieman. Älä anna sipuleiden saada väriä. Lisää olut ja vaahterasiirappi.
  4. Hauduta sipulit kypsiksi miedolla lämmöllä ja anna nesteen haihtua lähes kokonaan. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla rosmariinilla. Raasta juusto.
  5. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 28 cm). Levitä sipulit taikinan keskelle niin, että reunoille jää 5 cm tyhjää tilaa. Ripottele pinnalle juustoraaste. Käännä reunat osittain täytteen päälle. Lisää lopuksi kinkkuviipaleet. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Keliaakikko15.9.2017

    Millaisen pohjan tekisi gluteenittomille?

  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2017

    Keliaakikko, gluteenitonta pohjaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu mutta voit kokeilla vaihtaa vehnä- ja grahamjauhot Pirkka gluteenittomaan jauhoseokseen.