Olut-sipuligalette
Mehevä oluella maustettu sipuligalette sopii illanistujaisiin tai ruokaisaksi lounaaksi.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
Galettepohja
- 2dlvehnäjauhoja
- 100gPirkka voita
- 3/4tlsuolaa
- 1prk(120 g)Pirkka smetanaa
Täyte
- 4(n. 500 g)Pirkka punasipulia
- 4isoa valkosipulinkynttä
- 2rklvoita
- 1dlPirkka Parhaat Amber Ale -olutta
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 100gPirkka Parhaat Port Salut -juustoa
- 1/2pkt(à 100 g)Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkkua
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Nypi jauhot, voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää smetana ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina litteäksi kiekoksi ja kääri se muovikelmuun. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuori sipulit ja valkosipulit. Lohko sipulit veneiksi ja suikaloi valkosipulinkynnet.
- Sulata voi pannussa ja kuullota sipuleita, kunnes ne pehmenevät hieman. Älä anna sipuleiden saada väriä. Lisää olut ja vaahterasiirappi.
- Hauduta sipulit kypsiksi miedolla lämmöllä ja anna nesteen haihtua lähes kokonaan. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla rosmariinilla. Raasta juusto.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 28 cm). Levitä sipulit taikinan keskelle niin, että reunoille jää 5 cm tyhjää tilaa. Ripottele pinnalle juustoraaste. Käännä reunat osittain täytteen päälle. Lisää lopuksi kinkkuviipaleet. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä.
Katso video
Kategoriat
Ruokalajit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Millaisen pohjan tekisi gluteenittomille?
Keliaakikko, gluteenitonta pohjaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu mutta voit kokeilla vaihtaa vehnä- ja grahamjauhot Pirkka gluteenittomaan jauhoseokseen.