Katkarapucurry
Nopea ja helppo katkarapucurry sopii kiireisen kokkaajan arkeen. Ruoka on helppo maustaa valmiilla currytahnalla oman maun mukaan. Noin 2,40€/annos.*
3 annostaalle 30 min
Ainekset
3 annosta
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja
- 1(100 g)Pirkka suippopaprika
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2rklöljyä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1/2ps(á 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1rkllimetinmehua
Pinnalle
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistus
alle 30 min- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne hyvin. Viipaloi paprika ja kuorittu sipuli. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit. Lisää paprika ja currytahna pannulle ja paista hetki. Lisää kookosmaito ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes kookosmaito keittyy hiukan kasaan.
- Lisää pavut curryyn ja jatka keittämistä 3-5 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja limetinmehu. Kuumenna. Ripottele pinnalle korianteria tai lehtipersiljaa. Tarjoa katkarapucurry riisin tai nuudelien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Yllättävän mauton, mutta luulen että muokkaamalla reseptiä tästä saisi ihan hyvän ruoan. Ehkä vähentäisin nestettä ja lisäisin joukkoon vielä kalakastiketta jos vielä tulee kokeiltua.
Super hyvä ja helppo resepti, ehkä hiukan juoksevaksi jäi kastike, mutta ei häiritsevästi. Jo toisen kerran teossa parin viikon sisään. Hyvä arkiruoka
Kastike täyttä vettä tällä ohjeella.
Kiitos kommenteista kaikille palautteen antajille! Reseptiä on muokattu kommenttien perusteella.
Kun tekee reseptin mukaan, ruoka maistuu vain kookosmaidolle. Joten korvasin osan kookosmaidosta kookoskermalla, jotta kastike ei olisi niin vetinen. Laitoin melkein kaksinkertaisen määrä currytahnaa (käytin punaista) ja lisäsin myös suolaa, pippuria ja chilihiutaleita kunnes maku oli sopiva. Limeäkin joutui laittamaan enemmän kuin ohjeessa, jotta ruoka ei olisi niin makea. Tuli tarpeeksi hyvää näin arkiruoaksi.
Tuli vetistä ja makua oli vähän suhteessa poltteluun. Ei ollenkaan vastannut kuvaa
Miten pakastevihanneksista voi saada napakoita? 🤔
ML, kannattaa lisätä limeä, jos maistuu liian makealta. Jos kookosmaidon vastapainoksi ei ole tarpeeksi happamuutta, niin tuntuma on tosiaan liian makea. Olen ihmetellut samaa jonkun toisen ruuan kohdalla aiemmin. Nyt ei ollut samaa ongelmaa, vaikka laitoin vain puolikkaan limen mehun. Henu, väri riippunee siitä, minkä currytahnan valitset. Olisiko mallikuva punaisella currylla kuitenkin, vaikka reseptissä lukee vihreä? Itse käytin sellaista, josta tuli keltainen lopputulos. Maistamatta kuulostaa siltä, että olisit voinut lisätä currytahnaa vähän lisää, joska se vaikuttaa makuun ja yleensä sisältää myös suolaa.
Mistä tulee kuvan oranssi väri curryyn? Omani jäi vaaleaksi. Puuttuuko reseptistä joku kriittinen ainesosa, koska curry oli tosiaan vetinen (vaikka laitoin vain 250 ml kookosmaitoa), mauton ja kaipaa suolaa?
Henu, currytahnan määrää voi halutessaan hieman lisätä oman maun mukaan. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Lopputulos oli oudon makea ja vetinen. Kookosmaidon määrää kannattaa vähentää ja lisätä suolaa