Kanaliemi
Maukas kanaliemi valmistuu kanan halvoista osista tai kypsän kokonaisen kanan rippeistä. Peruslientä voi varioida erilaisilla mausteilla. N. 5,65€/annos*.
- 1 litra
- yli 60 min
Ainekset
1 litra
- 1kgbroilerin koipireisiä, maustamaton tai
- broilerin koipipaloja, maustamaton
- 2lvettä
- 2-3(200 g)sipulia
- 3(250 g)porkkanaa
- 1/2valkosipuli
- 2-3(200 g)lehtisellerin vartta
- 1/2ruukkualehtipersiljaa
- 1/4ruukkuatimjamia
- 1tlkokonaisia mustapippureita
- 1tlkokonaisia valkopippureita
- 2laakerinlehteä
- 1 1/2rklsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Pyyhkäise kananpalat talouspaperilla tai huuhtele kylmällä vedellä nopeasti ja laita isoon kattilaan.
- Halkaise tai lohko sipulit. Pese porkkanat hyvin ja paloittele reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipuli. Pätki varsiselleri reiluiksi paloiksi. Laita kasvikset kanojen joukkoon kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että ne peittyvät.
- Lisää yrtit ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin tunnin ajan. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla. Vaahdon poistaminen pitää liemen kirkkaana. Lisää vettä tarvittaessa.
- Siivilöi liemi. Keitä lientä vielä halutessasi kokoon puoli tuntia.
- Jäähdytä liemi. Lusikoi pinnalle kertyvä rasva pois. Käytä kanaliemi mausteena ruoanvalmistuksessa, keitoissa ja kastikkeissa. Pakasta ylimääräinen liemi sopivissa annosmäärissä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi