KanaliemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kanaliemi

Maukas kanaliemi valmistuu kanan halvoista osista tai kypsän kokonaisen kanan rippeistä. Peruslientä voi varioida erilaisilla mausteilla. N. 5,65€/annos*.

  • 1 litra
  • yli 60 min

Ainekset

1 litra
    • 1kgbroilerin maustamattomia koipireisiä
    • tai
    • broilerin maustamattomia koipipaloja
    • tai
    • maustamattomia kanansiipiä
    • 2lvettä
    • 2-3(200 g)sipulia
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1/2valkosipuli
    • 2-3(200 g)lehtisellerin vartta
    • 1/2ruukkualehtipersiljaa
    • 1/4ruukkuatimjamia
    • 1tlkokonaisia mustapippureita
    • 1tlkokonaisia valkopippureita
    • 2laakerinlehteä
    • 1 1/2rklsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pyyhkäise kananpalat talouspaperilla tai huuhtele kylmällä vedellä nopeasti ja laita isoon kattilaan.
  2. Halkaise tai lohko sipulit. Pese porkkanat hyvin ja paloittele reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipuli. Pätki varsiselleri reiluiksi paloiksi. Laita kasvikset kanojen joukkoon kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että ne peittyvät.
  3. Lisää yrtit ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin tunnin ajan. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla. Vaahdon poistaminen pitää liemen kirkkaana. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Siivilöi liemi. Keitä lientä vielä halutessasi kokoon puoli tuntia.
  5. Jäähdytä liemi. Lusikoi pinnalle kertyvä rasva pois. Käytä kanaliemi mausteena ruoanvalmistuksessa, keitoissa ja kastikkeissa. Pakasta ylimääräinen liemi sopivissa annosmäärissä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua