Hyppää sisältöön
Raparperihyve eli marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihyve eli marenkitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raparperihyve on perinteisen sitruunatortun kaltainen marenkitorttu, jossa raikas raparperikiisseli saa ylleen pehmeän marenkihunnun.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai

    Raparperikiisseli

    8 dl (n. 400 g)
     
    raparperia pieninä paloina
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 062 kJ / 254 kcal
    Rasva
    10,8 g
    josta tyydyttynyttä
    6,4 g
    Hiilihydraatit
    33,5 g
    josta sokereita
    21 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
    Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokeri ja 1/2 dl vettä. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
    Sekoita jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon loppuun veteen (1 dl) sekoitettu maissitärkkelys sekä keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva.
    Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
    Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää. Marenki pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle.
    Paista torttua vielä 8–10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja kuohkeaksi. Jäähdytä marenkitorttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (117 arviota)

    • Raparperitaivas
      9 kuukautta sitten
      Olen tehnyt tätä usein, on suosikkiraparperipiirakkani. Vinkki: raparpereja kannattaa keittää kauemmin, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Maizenan voi hyvin korvata 1,5 rkl perunajauhoa. Suosittelen!
    • Piirakkalover
      1 vuosi sitten
      Hyvää! On mukava, kun kaikki ainekset löytyy omasta kaapista. Pikkuisen tuunaisin reseptiä: nesteen määrää vähennän ensi kerralla raparperihillokkeesta ja valkuaisia vatkaan enemmän päälliseen.
    • Mestarileipuri ;)
      1 vuosi sitten
      Hyvä maku, mutta muuten menikin kiisseliksi… kiisseli oli ja pysyi lötkönä ja 12 min paistoaika marengille jätti valkuaisvaahdon liian raa’aksi. Kauhalla sai lusikoitua lautaselle.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Tätä on kokeiltava!, pohjan ja kiisselin voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa yön yli. Täyte kannattaa lisätä esipaistetun pohjan päälle vasta juuri ennen paistoa. Kannattaa huomioida, että kylmä pohjataikina ja kiisseli voivat kuitenkin vaikuttaa jonkin verran paistoaikaan.
    • Tätä on kokeiltava!
      2 vuotta sitten
      Voiko pohjan ja kiisselin tehdä edellisenä päivänä ja sitten paistaa kaikki seuraavana päivänä?
    • Resepti talteen
      4 vuotta sitten
      Todella hyvä piirakka, mehevä ja maukas. Maistui myös heille, jotka eivät normaalisti raparperista välitä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      --, jääkaapin kosteus voi muuttaa marengin rakenteen sitkeäksi. Torttu suositellaan syötäväksi saman päivän aikana, jolloin marengissa on vielä pehmeä ja kuohkea koostumus.
    • -
      4 vuotta sitten
      Ohjeessa lukee, että tarjoa samana päivänä. Meneekö piirakka jotenkin huonoksi jääkaapissa, vai onko vielä hyvää yön jälkeen?
    • LP
      4 vuotta sitten
      Kiiseli ei saostunut millään vaikka keitin sitä maizenan kanssa ja tein kaiken niin kuin ohjeessa sanottiin. Toivoin, että viimeistään uunissa se kiintetyy, mutta paistamisen jälkeen se oli entistä löysempi ja palan leikattua ja kauhalla otettua levisi lautaselle kuin kastike... onneksi tein sen vain itsellemme eikä vieraille
    • Kesäleipuri
      5 vuotta sitten
      Täydellinen . Voi käyttää lisänä myös tuoreita mansikoita kiisselin päälle, tulee raikas.
    • Raparperimuija
      5 vuotta sitten
      Tästä on tullut yksi mun luottoresepteistä! Maistuu myös niille jotka ovat vähemmän raparperin ystäviä!
    • Tietämätön
      6 vuotta sitten
      Hei voiko käyttää pakastettua raparperi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tietämätön, voit hyvin käyttää raparperihyveeseen myös pakastettua raparperia.
    • Täti Tukeva
      7 vuotta sitten
      Hyvää!!
    • herkkusuu
      8 vuotta sitten
      Tämä oli herkullinen piirakka, nam. Suosittelen kokeilemaan, vaikka hieman vaatii vaivaa.
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      Katja, maissitärkkelystä käyttämällä kiisseliin on saatu toivotunlainen rakenne. Koekeittiöllä ei valitettavasti ole testattu perunajauhon soveltuvuutta tähän reseptiin. Mikäli kiisseliin haluaa käyttää perunajauhoa, kannattaa muistaa, että tällöin riittää, että kiisseli "pulpahtaa", koska liiallinen keittäminen tekee kiisselistä venyvää.
    • Katja
      9 vuotta sitten
      Voiko maizenan korvata perunajauhoilla?