• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperihyve eli marenkitorttu

Raparperihyve on perinteisen sitruunatortun kaltainen marenkitorttu, jossa raikas raparperikiisseli saa ylleen pehmeän marenkihunnun.
Raparperihyve eli marenkitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 210 kcal / annos (105g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Raparperikiisseli

    • 8dl(n. 400 g)raparperia pieninä paloina
    • 3/4dlsokeria
    • 1 1/2dlvettä
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 3keltuaista
    • 1rklvoita

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokeri ja 1/2 dl vettä. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  3. Sekoita jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon loppuun veteen (1 dl) sekoitettu maissitärkkelys sekä keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva.
  4. Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
  5. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää. Marenki pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle.
  6. Paista torttua vielä 8-10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja kuohkeaksi. Jäähdytä marenkitorttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 210 kcal882 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille24
  • herkkusuu29.7.2016

    Tämä oli herkullinen piirakka, nam. Suosittelen kokeilemaan, vaikka hieman vaatii vaivaa.

  • Kuluttajapalvelu11.3.2016

    Katja, maissitärkkelystä käyttämällä kiisseliin on saatu toivotunlainen rakenne. Koekeittiöllä ei valitettavasti ole testattu perunajauhon soveltuvuutta tähän reseptiin. Mikäli kiisseliin haluaa käyttää perunajauhoa, kannattaa muistaa, että tällöin riittää, että kiisseli "pulpahtaa", koska liiallinen keittäminen tekee kiisselistä venyvää.

  • Katja11.3.2016

    Voiko maizenan korvata perunajauhoilla?