Raparperihyve eli marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperihyve eli marenkitorttu

Raparperihyve on perinteisen sitruunatortun kaltainen marenkitorttu, jossa raikas raparperikiisseli saa ylleen pehmeän marenkihunnun.

10 annosta30 - 60 min210 kcal / annos (105g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Raparperikiisseli

    • 8dl(n. 400 g)raparperia pieninä paloina
    • 3/4dlsokeria
    • 1 1/2dlvettä
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 3kananmunan keltuaista
    • 1rklvoita

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokeri ja 1/2 dl vettä. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  3. Sekoita jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon loppuun veteen (1 dl) sekoitettu maissitärkkelys sekä keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva.
  4. Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
  5. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää. Marenki pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle.
  6. Paista torttua vielä 8-10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi ja kuohkeaksi. Jäähdytä marenkitorttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 105g100 g

  • 210 kcal882 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    2,59/kpl
    6,47/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,55/kpl
    7,10/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,29/kpl
    10,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille103 arvostelua
  • Tätä on kokeiltava!9.6.2022

    Voiko pohjan ja kiisselin tehdä edellisenä päivänä ja sitten paistaa kaikki seuraavana päivänä?

  • K-Kuluttajapalvelu9.6.2022

    Tätä on kokeiltava!, pohjan ja kiisselin voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa yön yli. Täyte kannattaa lisätä esipaistetun pohjan päälle vasta juuri ennen paistoa. Kannattaa huomioida, että kylmä pohjataikina ja kiisseli voivat kuitenkin vaikuttaa jonkin verran paistoaikaan.

  • Resepti talteen11.8.2020

    Todella hyvä piirakka, mehevä ja maukas. Maistui myös heille, jotka eivät normaalisti raparperista välitä.

  • -8.6.2020

    Ohjeessa lukee, että tarjoa samana päivänä. Meneekö piirakka jotenkin huonoksi jääkaapissa, vai onko vielä hyvää yön jälkeen?

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2020

    --, jääkaapin kosteus voi muuttaa marengin rakenteen sitkeäksi. Torttu suositellaan syötäväksi saman päivän aikana, jolloin marengissa on vielä pehmeä ja kuohkea koostumus.

  • LP27.5.2020

    Kiiseli ei saostunut millään vaikka keitin sitä maizenan kanssa ja tein kaiken niin kuin ohjeessa sanottiin. Toivoin, että viimeistään uunissa se kiintetyy, mutta paistamisen jälkeen se oli entistä löysempi ja palan leikattua ja kauhalla otettua levisi lautaselle kuin kastike... onneksi tein sen vain itsellemme eikä vieraille

  • Kesäleipuri 19.6.2019

    Täydellinen . Voi käyttää lisänä myös tuoreita mansikoita kiisselin päälle, tulee raikas.

  • Raparperimuija12.6.2019

    Tästä on tullut yksi mun luottoresepteistä! Maistuu myös niille jotka ovat vähemmän raparperin ystäviä!

  • Tietämätön14.10.2018

    Hei voiko käyttää pakastettua raparperi.

  • K-Kuluttajapalvelu14.10.2018

    Tietämätön, voit hyvin käyttää raparperihyveeseen myös pakastettua raparperia.

  • Täti Tukeva25.8.2017

    Hyvää!!

  • herkkusuu29.7.2016

    Tämä oli herkullinen piirakka, nam. Suosittelen kokeilemaan, vaikka hieman vaatii vaivaa.

  • Kuluttajapalvelu11.3.2016

    Katja, maissitärkkelystä käyttämällä kiisseliin on saatu toivotunlainen rakenne. Koekeittiöllä ei valitettavasti ole testattu perunajauhon soveltuvuutta tähän reseptiin. Mikäli kiisseliin haluaa käyttää perunajauhoa, kannattaa muistaa, että tällöin riittää, että kiisseli "pulpahtaa", koska liiallinen keittäminen tekee kiisselistä venyvää.

  • Katja11.3.2016

    Voiko maizenan korvata perunajauhoilla?