Kantarelli-lihamureke ja uunikasviksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kantarelli-lihamureke ja uunikasvikset

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Perinteinen lihamureke mehevöityy paistetuista sienistä. Murekkeen kanssa uunissa kypsyvät myskikurpitsa ja sipulit.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
2 rs (à 300 g)
 
tai
150 g
 
paistettuja kantarelleja
tai
3
 
tai
1/2 dl
 
korppujauhoja
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai
4 rkl
 
timjaminlehtiä
tai
2 rkl
 
Maille Dijon kokojyväsinappia
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Uunikasvikset

1 (n. 800 g)
 
myskikurpitsa
tai
1 ps (350 g)
 
Pirkka banaanisalottisipuleita
tai
2 rkl
 
tai
2 tl
 
sormisuolaa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai
5
 
timjaminoksaa
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
2 rs (à 250 g)
 
tai

Paistetut sienet

1/2 l
 
kantarelleja tai (ruskeita) herkkusieniä
tai
1 rkl
 
voita
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 080 kJ / 260 kcal
Rasva
16,5 g
josta tyydyttynyttä
4,7 g
Hiilihydraatit
8,4 g
josta sokereita
5,9 g
Proteiini
17,8 g
Suola
2,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kulhossa keskenään sienet, munat ja korppujauhot. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia.

Lisää joukkoon jauheliha, mausteet, timjaminlehdet ja kokojyväsinappi. Vaivaa murekeseos tasaiseksi ja muotoile se uunipellille kostutetuin käsin murekkeeksi. Voitele pinta öljyllä.

Huuhtele myskikurpitsa ja leikkaa se tukevalla veitsellä puoliksi. Kaavi pois siemenet ja viipaloi kurpitsa. Kuori sipulit. Levitä kurpitsaviipaleet ja sipulit uunipellille murekkeen ympärille. Lisää timjaminoksat. Valuta päälle öljy ja mausta.

Paista mureketta ja kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää terttutomaatit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes mureke on kypsä.

Valmista murekkeen kypsyessä sienet. Puhdista kantarellit ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Pienet kantarellit voit jättää kokonaisiksi.

Paista kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes niistä on enin neste kiehunut pois. Lisää pannulle voi ja suola, jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia.

Nosta mureke tarjoilulautaselle, siirrä kasvikset murekkeen ympärille ja lisää lopuksi paistetut kantarellit.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300g
    Hinta 4,99/kpl
    16,63/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,49/kpl
    4,97/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Maille kokojyväsinappi 210 g
    Hinta 2,99/kpl
    14,24/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70g
    Hinta 2,59/kpl
    37,00/kg
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Snellman Kunnon naudan jauheliha 10% 700g
    Hinta 9,75/kpl
    13,93/kg
  • Atria parempi nauta jauheliha 10% 700g
    Hinta 9,95/kpl
    14,21/kg