Sienitäytteinen lihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sienitäytteinen lihamureke

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Sienimuhennoksella täytetty mureke on mehevä ja maukas. Käytä täytteeseen kauden sienisatoa. Voit kokeilla murekkeeseen myös muita täytteitä.

    Ainekset

    5 annosta
    1 rs (400 g)
     
    Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    timjamia
    tai

    Sienimuhennos

    n. 200 g
     
    kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
    tai
    1/2 rkl
     
    voita
    tai
    1 (150 g)
     
    iso sipuli
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
    Valmista sienimuhennos: Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripottele vehnäjauhot tasaisesti seoksen pinnalle ja sekoita. Lisää ruokakerma ja hauduta muhennos sakeaksi.
    Muotoile puolet mureketaikinasta suorakaiteen malliseksi levyksi uunivuokaan. Lisää sienimuhennos mureketaikinan päälle kapeaksi vanaksi ja peitä muhennos lopulla mureketaikinalla. Muotoile pyöreäksi ja tasaiseksi murekkeeksi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 2,25/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Hinta 3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      Hinta 9,95/kpl
      27,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,15/kpl
      42,59/kg
    • Sipuli peltokuivattu
      Hinta n. 0,15/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 0,99/kpl
      2,83/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Hinta 2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • Pirkka suomalainen timjami ruukussa
      Hinta 1,85/kpl
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 2,79/kpl
      2,79/kg
    • Plussa-etu −24 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,69/kpl
      0,85/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,25/kpl
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Hinta 4,75/kpl
      9,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (52 arviota)

    • Vlad
      2 vuotta sitten
      I really liked the recipe of the minced meat with champignons!
    • Pieni pettymys
      3 vuotta sitten
      Ohjeen mukaan kun tekee, sisustavaraa on noin tuplasti liikaa, ja tuo määrä jauhelihaa ei riitä mitenkään peittämään sitä. Varmaan joku taitavampi onnistuu tässä, mutta lihamurekkeen ei vissiin pitäisi olla mikään Michelin-tason suoritus.
    • Onnaa!
      3 vuotta sitten
      Olisitte ensin kertoneet, että pitäisi mennä sienimetsään, ja tehdä perunamuusit. Muuten melkein onnistui.
    • Pena
      4 vuotta sitten
      Ääriherkkua. Jauhismassaa vain on todella hankala saada pysymään koossa sen verran, että siitä saisi muotoiltua yhtenäisen kuoren färssille. Lisäsin savupaprikaa ja aiemmin pakastamaani pekonirasvaa sienimassaan makua antamaan.
    • tykkään paperi ohjeesta
      5 vuotta sitten
      Mikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
    • tykkää paperi ohjeesta
      5 vuotta sitten
      Mikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Reseptin nimen alapuolella on pieni tulostimen kuva, josta voi tulostaa reseptin.