Sienitäytteinen lihamureke
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | timjamia tai |
Sienimuhennos | |
---|---|
n. 200 g | kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä tai |
1/2 rkl | voita tai |
1 (150 g) | iso sipuli tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 601 kJ / 144 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 5 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 10,7 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Valmista sienimuhennos: Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripottele vehnäjauhot tasaisesti seoksen pinnalle ja sekoita. Lisää ruokakerma ja hauduta muhennos sakeaksi.
Muotoile puolet mureketaikinasta suorakaiteen malliseksi levyksi uunivuokaan. Lisää sienimuhennos mureketaikinan päälle kapeaksi vanaksi ja peitä muhennos lopulla mureketaikinalla. Muotoile pyöreäksi ja tasaiseksi murekkeeksi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,25/kpl46,30/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Kanttarelli tuore 250g SuomiHinta 8,95/kpl35,80/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Sipuli peltokuivattuHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,9(7 arviota)
- 30 - 60 min4,9(18 arviota)
- 30 - 60 min2,8(9 arviota)
- 30 - 60 min3,6(48 arviota)
- alle 30 min4,1(146 arviota)
- 30 - 60 min3,5(15 arviota)
- 30 - 60 min3,7(139 arviota)
Arvostele resepti
- Rintsi11 kuukautta sittenHyvä resepti. Käytin muhennokseen kanttarelleja sekä mustatorvisieniä. Sieniä käytin vähemmän kun ohjeessa ja muhennosta tuli kuitenkin hieman enemmän kun pystyi murekkeeseen käyttämään. Lisäsin muhennokseen myös reippaan ruokalusikallisen yrteillä maustettua tuorejuustoa ja se toimi hyvin.
- Tapani11 kuukautta sittenAivan liikaa sienimuhennosta . Olikohan tuo 200g pakkauksen bruttopaino suolaveden kanssa. Nyt laitoin n. 200 g netto 100 g olisi riittänyt. Tarkkuutta ohjeisiin. Kiitos.
- Vlad3 vuotta sittenI really liked the recipe of the minced meat with champignons!
- Pieni pettymys4 vuotta sittenOhjeen mukaan kun tekee, sisustavaraa on noin tuplasti liikaa, ja tuo määrä jauhelihaa ei riitä mitenkään peittämään sitä. Varmaan joku taitavampi onnistuu tässä, mutta lihamurekkeen ei vissiin pitäisi olla mikään Michelin-tason suoritus.
- Onnaa!4 vuotta sittenOlisitte ensin kertoneet, että pitäisi mennä sienimetsään, ja tehdä perunamuusit. Muuten melkein onnistui.
- Pena5 vuotta sittenÄäriherkkua. Jauhismassaa vain on todella hankala saada pysymään koossa sen verran, että siitä saisi muotoiltua yhtenäisen kuoren färssille. Lisäsin savupaprikaa ja aiemmin pakastamaani pekonirasvaa sienimassaan makua antamaan.
- tykkään paperi ohjeesta6 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- tykkää paperi ohjeesta6 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenReseptin nimen alapuolella on pieni tulostimen kuva, josta voi tulostaa reseptin.