Sienitäytteinen lihamureke
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Sienimuhennoksella täytetty mureke on mehevä ja maukas. Käytä täytteeseen kauden sienisatoa. Voit kokeilla murekkeeseen myös muita täytteitä.
Ainekset
5 annosta
- 1 pkt (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 tl timjamia
Sienimuhennos
- n. 200 g kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
- 1/2 rkl voita
- 1 (150 g) iso sipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 3/4 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia601 kJ / 144 kcal
- Rasva8,7 g
- josta tyydyttynyttä4,3 g
- Hiilihydraatit5 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini10,8 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Valmista sienimuhennos: Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripottele vehnäjauhot tasaisesti seoksen pinnalle ja sekoita. Lisää ruokakerma ja hauduta muhennos sakeaksi.
- Muotoile puolet mureketaikinasta suorakaiteen malliseksi levyksi uunivuokaan. Lisää sienimuhennos mureketaikinan päälle kapeaksi vanaksi ja peitä muhennos lopulla mureketaikinalla. Muotoile pyöreäksi ja tasaiseksi murekkeeksi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,9(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(23 arviota)
- 30 - 60 min3,8(177 arviota)
- 30 - 60 min4,9(18 arviota)
- yli 60 min3,7(133 arviota)
- yli 60 min3,6(38 arviota)
- 30 - 60 min4,1(161 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (71 arviota)
- Rintsi1 vuosi sittenHyvä resepti. Käytin muhennokseen kanttarelleja sekä mustatorvisieniä. Sieniä käytin vähemmän kun ohjeessa ja muhennosta tuli kuitenkin hieman enemmän kun pystyi murekkeeseen käyttämään. Lisäsin muhennokseen myös reippaan ruokalusikallisen yrteillä maustettua tuorejuustoa ja se toimi hyvin.
- Tapani1 vuosi sittenAivan liikaa sienimuhennosta . Olikohan tuo 200g pakkauksen bruttopaino suolaveden kanssa. Nyt laitoin n. 200 g netto 100 g olisi riittänyt. Tarkkuutta ohjeisiin. Kiitos.
- Vlad4 vuotta sittenI really liked the recipe of the minced meat with champignons!
- Pieni pettymys5 vuotta sittenOhjeen mukaan kun tekee, sisustavaraa on noin tuplasti liikaa, ja tuo määrä jauhelihaa ei riitä mitenkään peittämään sitä. Varmaan joku taitavampi onnistuu tässä, mutta lihamurekkeen ei vissiin pitäisi olla mikään Michelin-tason suoritus.
- Onnaa!5 vuotta sittenOlisitte ensin kertoneet, että pitäisi mennä sienimetsään, ja tehdä perunamuusit. Muuten melkein onnistui.
- Pena6 vuotta sittenÄäriherkkua. Jauhismassaa vain on todella hankala saada pysymään koossa sen verran, että siitä saisi muotoiltua yhtenäisen kuoren färssille. Lisäsin savupaprikaa ja aiemmin pakastamaani pekonirasvaa sienimassaan makua antamaan.
- tykkään paperi ohjeesta7 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- tykkää paperi ohjeesta7 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenReseptin nimen alapuolella on pieni tulostimen kuva, josta voi tulostaa reseptin.