Sienitäytteinen lihamureke
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Sienimuhennoksella täytetty mureke on mehevä ja maukas. Käytä täytteeseen kauden sienisatoa. Voit kokeilla murekkeeseen myös muita täytteitä.
Ainekset
5 annosta
1 rs (400 g) | Pirkka naudan jauhelihaa (10 %) tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | timjamia tai |
Sienimuhennos | |
---|---|
n. 200 g | kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä tai |
1/2 rkl | voita tai |
1 (150 g) | iso sipuli tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Valmista sienimuhennos: Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripottele vehnäjauhot tasaisesti seoksen pinnalle ja sekoita. Lisää ruokakerma ja hauduta muhennos sakeaksi.
Muotoile puolet mureketaikinasta suorakaiteen malliseksi levyksi uunivuokaan. Lisää sienimuhennos mureketaikinan päälle kapeaksi vanaksi ja peitä muhennos lopulla mureketaikinalla. Muotoile pyöreäksi ja tasaiseksi murekkeeksi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min5,0(6 arviota)
- 30 - 60 min4,9(18 arviota)
- yli 60 min4,4(80 arviota)
- yli 60 min3,8(33 arviota)
- 30 - 60 min2,8(9 arviota)
- 30 - 60 min3,6(82 arviota)
- yli 60 min4,1(341 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (52 arviota)
- Vlad2 vuotta sittenI really liked the recipe of the minced meat with champignons!
- Pieni pettymys3 vuotta sittenOhjeen mukaan kun tekee, sisustavaraa on noin tuplasti liikaa, ja tuo määrä jauhelihaa ei riitä mitenkään peittämään sitä. Varmaan joku taitavampi onnistuu tässä, mutta lihamurekkeen ei vissiin pitäisi olla mikään Michelin-tason suoritus.
- Onnaa!3 vuotta sittenOlisitte ensin kertoneet, että pitäisi mennä sienimetsään, ja tehdä perunamuusit. Muuten melkein onnistui.
- Pena4 vuotta sittenÄäriherkkua. Jauhismassaa vain on todella hankala saada pysymään koossa sen verran, että siitä saisi muotoiltua yhtenäisen kuoren färssille. Lisäsin savupaprikaa ja aiemmin pakastamaani pekonirasvaa sienimassaan makua antamaan.
- tykkään paperi ohjeesta5 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- tykkää paperi ohjeesta5 vuotta sittenMikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenReseptin nimen alapuolella on pieni tulostimen kuva, josta voi tulostaa reseptin.