Hyppää sisältöön
Sienitäytteinen lihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sienitäytteinen lihamureke

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Sienimuhennoksella täytetty mureke on mehevä ja maukas. Käytä täytteeseen kauden sienisatoa. Voit kokeilla murekkeeseen myös muita täytteitä.

    Ainekset

    5 annosta

    Sienimuhennos

    Ravintosisältö

    • Energia
      601 kJ / 144 kcal
    • Rasva
      8,7 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,3 g
    • Hiilihydraatit
      5 g
    • josta sokereita
      2 g
    • Proteiini
      10,8 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
    2. Valmista sienimuhennos: Puhdista ja hienonna sienet. Hauduta sieniä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripottele vehnäjauhot tasaisesti seoksen pinnalle ja sekoita. Lisää ruokakerma ja hauduta muhennos sakeaksi.
    3. Muotoile puolet mureketaikinasta suorakaiteen malliseksi levyksi uunivuokaan. Lisää sienimuhennos mureketaikinan päälle kapeaksi vanaksi ja peitä muhennos lopulla mureketaikinalla. Muotoile pyöreäksi ja tasaiseksi murekkeeksi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (71 arviota)

    • Rintsi
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti. Käytin muhennokseen kanttarelleja sekä mustatorvisieniä. Sieniä käytin vähemmän kun ohjeessa ja muhennosta tuli kuitenkin hieman enemmän kun pystyi murekkeeseen käyttämään. Lisäsin muhennokseen myös reippaan ruokalusikallisen yrteillä maustettua tuorejuustoa ja se toimi hyvin.
    • Tapani
      1 vuosi sitten
      Aivan liikaa sienimuhennosta . Olikohan tuo 200g pakkauksen bruttopaino suolaveden kanssa. Nyt laitoin n. 200 g netto 100 g olisi riittänyt. Tarkkuutta ohjeisiin. Kiitos.
    • Vlad
      4 vuotta sitten
      I really liked the recipe of the minced meat with champignons!
    • Pieni pettymys
      5 vuotta sitten
      Ohjeen mukaan kun tekee, sisustavaraa on noin tuplasti liikaa, ja tuo määrä jauhelihaa ei riitä mitenkään peittämään sitä. Varmaan joku taitavampi onnistuu tässä, mutta lihamurekkeen ei vissiin pitäisi olla mikään Michelin-tason suoritus.
    • Onnaa!
      5 vuotta sitten
      Olisitte ensin kertoneet, että pitäisi mennä sienimetsään, ja tehdä perunamuusit. Muuten melkein onnistui.
    • Pena
      6 vuotta sitten
      Ääriherkkua. Jauhismassaa vain on todella hankala saada pysymään koossa sen verran, että siitä saisi muotoiltua yhtenäisen kuoren färssille. Lisäsin savupaprikaa ja aiemmin pakastamaani pekonirasvaa sienimassaan makua antamaan.
    • tykkään paperi ohjeesta
      7 vuotta sitten
      Mikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
    • tykkää paperi ohjeesta
      7 vuotta sitten
      Mikksi näitä reseptejä ei saa tulostettua .
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Reseptin nimen alapuolella on pieni tulostimen kuva, josta voi tulostaa reseptin.